Käteen tullut rakkokaan ei haitannut Bottasin menoa – voitto tuo 35 pisteen päähän Vettelistä

Valtteri Bottas otti Itävallan gp:ssä virheettömällä ajolla uransa toisen osakilpailuvoiton formula 1:n MM-sarjassa. Paalupaikalta erinomaisesti johtoon startannut Bottas ajoi voittoon 0,658 sekunnin erolla MM-sarjaa johtavaan Sebastian Vetteliin.

– Alussa kilpailu oli hyvin hallussa, mutta loppu oli vaikeampi. Sain vasempaan käteen ison rakon, ja kierroksella ohitettavat hidastivat vauhtia melkoisesti, Bottas kertoi C More Maxin lähetyksessä.

Vettel kiri lopussa Bottaksen etumatkaa kierros kierrokselta, kunnes takaa-ajo tyssäsi kierroksella tavoitetun Sergio Perezin ohitukseen viimeisellä kierroksella.

– Puolen sekunnin tappio. Lähellä oli. Olisin tarvinnut yhden kierroksen lisää, sillä Valtterilla näytti jo olevan aika vaikeaa, Vettel arvioi.

Saksalainen jäi renkaidenvaihtoon mennessä lähes yhdeksän sekuntia Bottaksesta ultrapehmeillä renkailla. Superpehmeillä Vettelin Ferrari oli Mercedestä nopeampi.

– Renkaidenvaihdon jälkeen auto toimi tosi hyvin.

Bottaksen startti kilpailuun oli lähes täydellinen. Vettelin mielestä se oli vilppilähdö, mutta tuomaristo totesi tarkistuksen jälkeen Bottaksen reagoineen valoihin täydellisesti, vain 0,201 sekunnissa.

– Taisi olla urani paras lähtö, Bottas naureskeli mitalikolmikon haastattelussa.

Räikkönen joutui luovuttamaan kaksi sijaa.

Kolmannesta lähtöruudusta startanneen Kimi Räikkösen hankala viikonloppu päättyi lopulta viidenteen sijaan.

Daniel Ricciardo oli kilpailussa kolmas ja kahdeksanteen ruutuun lähtöruuturangaistuksella pudotettu Lewis Hamilton nousi neljänneksi.

Räikkönen menetti kaksi sijaa heti ensimmäisellä kierroksella. Hän ohitti toisella kierroksella ranskalaisen Romain Grosjeanin, mutta menetti renkaidenvaihdossa neljännen sijan Hamiltonille.

Vettel kasvatti etumatkansa MM-sarjassa 20 pisteeseen. Hamilton on sarjassa toisena ja Bottas kolmantena 35 pisteen päässä Vettelistä. Ricciardo on neljäntenä ja Räikkönen viidentenä.

Mercedes johtaa valmistajien sarjaa 33 pisteen erolla Ferrariin. Red Bull on jo yli sadan pisteen päässä kolmantena.