Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Kaupan alan lakko alkoi aamuviideltä – vaikuttaa 160 markettiin

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kaupan alan kaksipäiväinen lakko on alkanut tänään. Lakkojen piirissä on 160 Keskon ja S-ryhmän markettia sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleja. Valtaosa lakon piireissä olevista marketeista on Prismoja ja K-Citymarketteja, mutta mukana on myös joitakin pienempiä marketteja ympäri Suomen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sekä Keskosta että S-ryhmästä ennakoitiin eilen STT:lle, että valtaosa nyt alkaneiden lakkojen piirissä olevista myymälöistä pystytään pitämään auki. Joitakin myymälöitä voidaan kuitenkin joutua pitämään suljettuina tai myymälöiden aukioloajoissa tai palveluissa voi olla poikkeuksia.

Lakot alkoivat tänään kello viideltä aamulla ja päättyvät lauantaina kello viideltä aamulla.

”Ruokaa on saatavilla”

Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) mukaan lakoista huolimatta ei ole olemassa riskiä siitä, että ruokaa ei olisi saatavilla.

-  Ruokaa riittää päivittäistavarakaupan kautta edelleen lakkojenkin aikana ja niistä huolimatta, kommentoi asiaa eilen STT:lle PTY:n valmiuspäällikkö Lauri Kulonen.

SUOMESSA on hänen mukaansa 2  800 päivittäistavarakaupan myymälää ja tämän viikon lakko koskee vain osaa niistä. Yrityksissä lakkoihin on pyritty myös valmistautumaan.

-  Kaikki varastotila, mitä liikenee, on täytetty, jotta olisi pieni puskuri ainakin joissain tuotteissa.

PTY:n toimitusjohtaja Kari Luoto muistutti, että myös kuluttajien ostokäyttäytymisellä on suuri vaikutus siihen, miten lakkojen vaikutukset näkyvät kaupoissa asiakkaille.

-  Syytä hamstraamiseen ei ole. Pandemian aikana kuitenkin nähtiin, että kuluttajat voivat saada hyllyt tyhjiksi, jonka jälkeen ne täytetään jälleen. Keskeinen viesti on kuitenkin se, että ruokahuollon pitäisi myös lakkojen aikana toimia päivittäistavarakaupassa ihan hyvin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE