Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Kaupungin ääniä: Jukka Kekkonen haluaa vahvistaa asiantuntijatiedon asemaa – ”minulla on paljon annettavaa eduskuntatyössä, demokratian pyhätössä”

Kaupungin ääniä -sarjassa esitellään keväällä Helsingin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaita. Nyt itsestään ja vaaliteemoistaan kertoo Jukka Kekkonen.

Hanna-Maria Häkkilä

 

Hei Jukka, kerro alkuun jotain itsestäsi.

Olen pitkän linjan yliopistomies. Aloitin oikeustieteen opinnot 1972 ja päädyin Rovaniemen ja Madridin kautta Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professoriksi vuonna 1995. Sen jälkeen olen ollut muun muassa oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina. Tällä hetkellä olen yliopiston hallituksen jäsen. Olen naimisissa sairaalapastorin kanssa. Meillä molemmilla on aikuiset pojat. Olen aina ollut innokas jalkapallon harrastaja ja intohimoinen espanjalaisen jalkapallon kannattaja. Aktiivinen jalkapallo- ja salibandyharrastus jatkuu ikämiestasolla edelleen. Vuosi 2018 oli erinomainen: kaksi Suomen mestaruutta.

 

Miksi päätit lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin?

Olen monen vuosikymmenen ajan kirjoittanut ja puhunut julkisuudessa demokratian oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien kysymyksistä. Olen niiden historiaa myös tutkinut. Minulla on myös runsaasti kokemusta lainvalmistelusta. Tätä kautta minulla on paljon annettavaa eduskuntatyössä, demokratian pyhätössä. Kun pyyntö asettua ehdokkaaksi tuli, tein nopeasti myönteisen päätökseni. Hiukan päätöksenteossa painoi myös edesmenneiden vanhempieni, rauhanaktivistien Helena ja Risto Kekkosen muisto. He tukivat ja tukevat minua aina.

 

Mihin teemoihin haluat ehdokkaana ja mahdollisesti valituksi tullessasi vaikuttaa ja miksi?

Ennen kaikkea demokratian palauttamiseen ja vahvistamiseen siellä missä se on ajettu alas (kuten koulut ja muut oppilaitokset, yliopistot). Työtä tekevien asiantuntijoiden äänen pitää kuulua aidosti. Muutenkin asiantuntijatiedon asemaa on vahvistettava päätöksenteossa. Oikeusvaltion rakenteiden ja periaatteiden turvaaminen on yhtä lailla tärkeää. Tuomioistuinten ja poliisien pitää saada riittävät resurssit kansalaisten palvelemiseen. Eikä hyvinvointivaltiota saa millään yksityistämisen verukkeella ohentaa, saati purkaa. Yhteiskunnan luokkajako ei saa jyrkentyä, koska historiallisen kokemuksen mukaan se merkitsee demokratian ja oikeusvaltion kriisiä. Lopuksi on selvää, että ilmastomuutoksen vastustamiseen pitää ryhtyä päättäväisesti ja konkreettisin toimin.

 

Jukka, vaikka sinulla on kiireiset ajat edessä, millä tavalla vietät vapaapäivääsi?

Urheilusta ja muusta liikunnasta en tingi ja mielellään käyn seuraamassa myös eri pallopelin otteluja (erityisesti jalkapalloa ja koripalloa). Pidän kävelystä niin eri kaupunginosissa kuin luonnossakin. Olen asunut Herttoniemessä, Katajanokalla, Munkkiniemessä ja nyt Pitäjämäellä. Talin kentät ja mahtavat ulkoilumaastot ovat kotimme naapurissa.

 

Mitä eduskuntavaaliehdokkaana oleminen on toistaiseksi tuonut elämääsi?

Olen äärettomän utelias ja oppimisen haluinen. Olen jo kampanjani tässä vaiheessa saanut valtavasti tietoa ja viisautta ihmisiltä, joita olen eri paikoissa tavannut. Tämä tieto yhdistettynä omaan tietopohjaani ja kokemukseeni avaa hienoja näkymiä siihen, mitä asioita minun tulee ajaa ja edistää.

 

Mistä lukija voi seurata ajatuksiasi jutun julkaisun jälkeen?

Kotisivuni, Facebook ja Linkedin sivuni ja uusimpana Twitter. Minulla on myös blogi Uudessa Suomessa ja jatkuvasti esiintymisiä mediassa (Yle Areena) ja kirjoituksia päivälehdissä. Julkaisuistani on luettelo Helsingin yliopiston TUHAT-tietokannassa, joka on julkinen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE