Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kehysriihipäätökset sairaalaverkosta kuohuttavat – ”Voi varmuudella sanoa, että tämä kostautuu pidemmällä aikavälillä”

iStock

Hallituksen päätös yöpäivystysten lopettamisesta Iisalmen ja Varkauden sairaaloissa on lyhytnäköinen ja vaarantaa potilasturvallisuuden sekä hoitoonpääsyn, SDP:n Savo-Karjalan kansanedustajat Tuula Väätäinen, Timo Suhonen ja Seppo Eskelinen katsovat.

Demokraatti

Demokraatti

Hallitus linjasi kehysriihessä, että osana sairaalaverkon uudistamista yöpäivystys lakkaa Iisalmessa ja Varkaudessa viimeistään vuoden 2025 lopussa. Kansanedustajat huomauttavat tiedotteessaan, että samalla hallitus heikentää niin perusterveydenhuollon kuin hammashuollon hoitotakuuta pidentämällä odotusaikoja hoitoon pääsyyn sekä nostaa asiakasmaksuja.

– Hallituksen leikkauspolitiikka on lyhytnäköistä ja voi varmuudella sanoa, että tämä kostautuu pidemmällä aikavälillä korkeampina kustannuksina, kun ihmiset eivät saa hoitoa ajoissa, etäisyydet palveluihin kasvavat ja samalla alueellinen eriarvoisuus lisääntyy hallituksen toimesta, kolmikko toteaa.

Heidän mielestään hallituksen toimet kokonaisuudessaan ovat ”jälleen kerran surullinen osoitus piittaamattomuudesta Itä-Suomen tilanteesta”.

– Tässä tilanteessa ei valtiovallan tule itse tehdä päätöksiä, jolla heikennetään Itä-Suomen elinvoimaa ja tulevaisuudenuskoa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE