Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Kela varautuu mittaviin säästöihin – ”Puhumme vuosikymmeniin suurimmista leikkauksista”

Anna-Liisa Blomberg
Kelan mukaan säästöjä haetaan myös toimitiloista. Kuvituskuvassa Kelan toimipisteen ovi Tampereella.

Kelalle on asetettu 45 miljoonan euron toimintakuluihin kohdistuva säästövelvoite osana julkishallinnon säästöjä. Säästöt vaikuttavat Kelan mukaan myös asiakkaille annettaviin palveluihin.

Demokraatti

Demokraatti

Viime vuonna Kelan toimintakulut olivat 644 miljoonaa euroa.

Kelan hallitus vahvisti tiistaina tuottavuusohjelman käynnistämisen vuosille 2025-2027.

– Puhumme vuosikymmeniin suurimmista leikkauksista Kelan toimintakuluihin, Kelan hallituksen puheenjohtaja Vertti Kiukas sanoo tiedotteessa.

Kiukas kertoo, että tuottavuusvaatimus ja säästötarpeet ovat pysyviä, joten myös toimintaa ja prosesseja kehitetään sujuvammiksi.

Kelan mukaan säästöjä haetaan ennen kaikkea henkilöstökuluista ja toimitiloista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että määräaikaisia työsuhteita vähennetään ja vakinaisten lähtiessä tehtäviä yhdistetään ja lakkautetaan. Kelassa oli viime vuoden lopussa noin 8500 toimihenkilöä, joista 700 oli määräaikaista. Säästöjä haetaan myös toimitiloja vähentämällä ja palvelupisteitä karsimalla.

– Säästöt näkyvät vähitellen myös asiakkaille esimerkiksi palveluiden nopeudessa ja saatavuudessa, Kelan pääjohtaja Outi Antila kertoo tiedotteessa.

KELA kertoo valmistelevansa ministeriöille esitystä säästöjä tuovista ja tuottavuutta edistävistä lakimuutoksista. Kela aikoo tiedottaa esityksestä ensi viikolla.

– Toivon, että lainsäätäjät tarttuvat Kelan esittämiin lakimuutoksiin ripeästi. Niiden avulla olisi mahdollista saada toimeenpanoon tuottavuutta ja säilyttää samaan aikaan palvelujen hyvä taso asiakkaille, Kiukas sanoo tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE