Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Kelan vastaus korona-karanteeniin: tartuntatautipäiväraha korvaa ansiomenetykset täysimääräisesti

Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään jonkin tartuntataudin, esimerkiksi koronaviruksen, leviämisen estämiseksi.

Demokraatti

Demokraatti

Kela ilmoittaa tiedotteessa, että alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus päivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä.

Tartuntatautipäivärahassa ei ole omavastuuaikaa, ja se korvaa täysimääräisesti työstä poissaolon, eristyksen tai karanteenin aiheuttaman ansionmenetyksen.

Työntekijän päiväraha määräytyy sen palkan mukaan, jonka hän olisi saanut, jos hän olisi ollut töissä.

Yrittäjän päiväraha määräytyy työstä poissaolon alkaessa voimassa olevan YEL- tai MYEL-vuosityötulon perusteella.

Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan maksamista varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, eristämisestä tai karanteenista.

Päivärahaoikeutta tilanteissa, jossa henkilö on eristettynä tai karanteenissa ulkomailla, selvitetään parhaillaan tartuntatautiasioiden ohjauksesta vastaavan sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Lisää aiheesta

Vuonna 2019 tartuntatautipäivärahaa sai 120 henkilöä ja sitä maksettiin yhteensä 324 749 euroa.

Helsinkiläisen Viikin normaalikoulun luokkia ja opettajia on määrätty koronavirustartunnan vuoksi karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin mukaan tartunta havaittiin koulun kuudennen luokan oppilaalla, joka oli koulussa viime keskiviikkona. Lapsella oli yhteensä noin 130 lähikontaktia.

Yhteensä karanteeniin määrätään neljä koululuokkaa sekä niiden opettajat. Lisäksi karanteeniin määrätään pojan jalkapallojoukkue valmentajineen ja huoltajineen.

Koulun rehtorin mukaan karanteeni kodeissa jatkuu näillä näkymin 11. maaliskuuta saakka.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE