Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Kemira keskeyttää tuotantoaan – työ loppuu osalta työntekijöistä

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kemiran pysäyttää paperi- ja selluasiakkaita palvelevaa tuotantoa Oulussa, Äetsässä ja Harjavallassa poliittisten lakkojen seurauksena tämän viikon aikana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tuotannon pysähtymisen takia työ loppuu osalta työntekijöistä. Kemiran mukaan heidän palkanmaksunsa päättyy seitsemän päivän jälkeen.

Kemiran Pulp & Paper -liiketoiminnan tuotantojohtaja Pentti Putkinen kertoo STT:lle, että pysäytettävillä tuotantolinjoilla työskentelee joitakin kymmeniä työntekijöitä.

Kemiran Kuusankosken tuotantolaitoksen tuotanto pysäytettiin jo maaliskuussa.

Jo neljättä viikkoa jatkuvat poliittiset lakot haittaavat merkittävästi Kemiran mukaan sen tuotantoketjun toimintaa. Yhtiö toteaa, että sen tuotantolaitosten toimintaa joudutaan sopeuttamaan poikkeukselliseen tilanteeseen.

Tuotantolaitoksissa jatketaan henkilö-, prosessi- ja ympäristöturvallisuudelle tärkeitä toimintoja ympärivuorokautisesti. Kemira kertoo pyrkivänsä lisäksi turvaamaan huoltovarmuudelle kriittisten tuotteiden saatavuuden poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n hallitus on koolla torstaina, ja sen odotetaan tuolloin kertovan, aikovatko sen jäsenliitot edelleen jatkaa poliittisia lakkojaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE