Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Kempeleessä halutaan koirankakat roskikseen eikä teiden varsille

Tarra roskiksen kyljessä antaa luvan heittää koirankakat roskikseen.

Kevät koittaa ja sen myötä koirankakkakeskustelu kuumenee. Kun lumet teiden varsilta sulavat, ilmestyvät myös koirien jätökset. Usein koiranomistajat huomauttavat, että kevyenliikenteenväylien varsilla ei ole riittävästi roska-astioita, johon jätökset voisi pudottaa.

Kempeleessä roska-astioista lisäämisestä on tehty aloite. Kempeleen Sosialidemokraatit ovat esittäneet maaliskuussa jättämässään valtuustoaloitteessa, että yleisempien kulkureittien varrelle lisätään roska-astioita ainakin puolen kilometrin välein.

Aloitteessa esitettiin myös, että kunta voisi hankkia koirankakkaroskis -tarroja jaettavaksi kuntalaisille. Koirankakkaroskis -tarralla talon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen.

Kun saalista ei tarvitse kantaa kilometrien matkaa kotiroskikselle asti, halukkuus kerätä kakat paranee ja näin yleinen siisteys paranee. Toimenpide-ehdotukset sisältäneen aloitteen esitti demariryhmän puolesta kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Raija Juopperi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE