Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Talous

Keskon pääjohtaja luottaa kaupan alan koronatoimiin – ei huolta työntekijöiden saatavuudesta

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Keskon pääjohtaja Mikko Helander ei ole huolissaan kaupan alan työntekijöiden saatavuudesta koronaepidemian neljännestä aallosta huolimatta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Britanniassa viranomaiset ovat päättäneet höllentää elintarvikealalla työskentelevien karanteenimääräyksiä. Koronavirukselle altistuneiden joukossa on ollut monia kauppojen työntekijöitä, mikä on omalta osin herättänyt huolta kauppojen toimintakyvystä. Päätöksestä on kertonut muun muassa yleisradioyhtiö BBC.

Helander sanoo STT:lle, että kaupan alan turvatoimenpiteet ovat toimineet Suomessa hyvin jo vuoden ajan.

–  Uskomme ja luotamme, että niiden avulla tilanne pystytään kauppojen osalta hallitsemaan edelleen hyvin.

Osaltaan Britannian ruokakauppojen arkea vaikeuttavat myös helteet, jotka kuormittavat kysyntää ja kylmälaitteita.

Maan ero EU:sta on puolestaan vaikuttanut osaltaan tuotteiden toimituksiin varsinkin Pohjois-Irlannissa sekä maatalouden työntekijöiden ja kuljettajien riittävyyteen koko maassa.

Kaikki tämä on johtanut kauppojen valikoiman hupenemiseen, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

”Yhteisöllisyys on hirveän tärkeää.”

Vaikka koronatartunnat ovat Suomessa nousussa, tilanne ei ole ainakaan vielä johtanut terveydenhuollon kuormittumiseen.

Helanderin mielestä maan hallitus joutuu tarkkaan pohtimaan, millaisia rajoitustoimenpiteitä se tässä tilanteessa enää mahdollisesti käyttäisi.

–  Elinkeinoelämänkin kannalta on varmasti tärkeää, että niin nopeasti kuin mahdollista palattaisiin jonkinlaiseen normaaliin.

Eräs korona-ajan merkeistä on ollut lisääntynyt etätyö. Suomessa etätyösuositusta jatkettiin kesän yli muilla kuin epidemian perustasolla olevilla alueilla. Tuolloin sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö sanoivat, että suositusta on tarpeellista arvioida uudelleen jo elokuussa.

Keskolla on noin 46  000 työntekijää, joista suurin osa on tehnyt pandemiankin aikana lähitöitä. Lomien jälkeen myös toimistotyöläisten on tarkoitus palata lähityöhön. Helander näkee, että jatkossa toimistotyötäkin tehtäisiin ensisijaisesti työpaikoilla.

–  Yhteisöllisyys on hirveän tärkeää. Se että tavataan kollegoita ja on keskinäistä vuorovaikutusta, on hirveän tärkeää liiketoiminnan kehittämisen kannalta.

Hän kuitenkin uskoo, että pandemian ajalta jää käyttöön paljon aikaisempaa joustavampi mahdollisuus työskennellä eri paikoista käsin.

–  Uskon, että pandemian ajan opeista löytyy juttuja, jotka parantavat työntekijöiden elämänlaatua, pienentävät ympäristöpäästöjä ja tukevat myös suomalaisten yritysten kehitystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE