Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Keskusta hyväksyi Yle-kompromissin – HS: vihreää valoa myös kokoomuksesta ja perussuomalaisilta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskustan eduskuntaryhmä on hyväksynyt parlamentaarisen Yle-työryhmän kompromissiesityksen, jossa määritellään muun muassa Yleisradion leikkausten suuruus.

Demokraatti

Demokraatti

– Keskusta on hyväksynyt kompromissiesityksen ja odottaa muiden ryhmien tekevän samoin. Nyt on ratkaisujen aika. Esitys on kompromissi, jossa kaikki ovat tulleet toisiaan vastaan ja päästy yhteiseen lopputulokseen, keskustaa Yle-ryhmässä edustanut Jouni Ovaska kommentoi Demokraatille tekstiviestitse.

YLE-TYÖRYHMÄN puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) kertoi viimeisimmän kompromissiesityksen syntymisestä tiistaina.

Esitys on pääosin sama kuin aikaisemmin julkisuuteen kerrottu, mutta arvonlisäveron korotusta 10:stä prosentista 14:sta prosenttiin oli siinä aikaistettu kuudella kuukaudella. Arvonlisäverokannan noston 14 prosenttiin on arvioitu vaikuttavan Ylen rahoitukseen noin 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Esillä on ollut myös indeksien jäädytys kolmelle vuodelle, mikä tarkoittaisi yhteensä noin 45 miljoonan euron kumulatiivista vähennystä Ylen rahoitukseen vuonna 2027. Työryhmän mietinnön tarkempi sisältö kerrotaan julkisuuteen mikäli kaikkien puolueiden eduskuntaryhmät sen hyväksyvät.

Perussuomalaisten ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat olleet koolla tiistaina. Helsingin Sanomien mukaan molemmat ryhmät ovat hyväksyneet paketin.

SDP, vihreät ja vasemmistoliitto eivät ole vielä näyttäneet kompromissille vihreää valoa. On epäselvää onko SDP:n eduskuntaryhmä koolla asian tiimoilta tänään. HS:n mukaan vasemmistoliiton ryhmä olisi käsittelemässä Yle-asiaa vasta torstaina.

Lisää aiheesta

Myös RKP:n ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmien sekä liike nytin odotetaan käsittelevän kompromissiesitystä.

Juttua korjattu klo 13.02. Myös RKP:n, KD:n ja liike nytin eduskuntaryhmät käsittelevät kompromissiesitystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE