Politiikka

Keskustaedustaja kiehuu: ”Nykykokoomus tietää yhtä vähän pienituloisten perheiden arjesta kuin Laura Räty”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Keskustan veteraanikansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila moittii kokoomusta kovin sanoin. Anttilan mukaan hallituskumppani on viemässä perheiltä peräti valinnanvapauden.

Laura Räty (kok.) ei ministeriaikanaan tiennyt, että Suomessa on paljon ihmisiä, joiden tulot ovat 2000 euroa tai sen alle kuukaudessa. Yhtä vähän näyttää tietävän pienituloisten perheiden arjesta nykykokoomus vaatiessaan lainsäädännöllä perheiltä pois oikeuden itse päättää, miten järjestää lastensa hoito.”

Anttila sanoo tiedotteessaan, että kokoomus syyllistää turhaan pienituloisia naisia kotihoidontuen käyttämisestä.

”Puolue tuntuu unohtaneen täysin sen tosiasian, että merkittävä syy hoitovapaan käytön jakaantumiseen epätasaisesti on perheen taloudellinen tilanne. Usein isä on suurempituloinen, eikä voi siksi voi jäädä kotiin.”

Anttila panostaisikin naisten yhtäläisiin mahdollisuuksiin työmarkkinoilla ja samapalkkaisuuden edistämiseen.

”Lainsäätäjän ei pidä puuttua perheen sisäisiin päätöksiin, koska perheet tietävät itse mikä on paras järjestely ymmärtäen mahdolliset seuraukset. Monet tämän päivän lapset kaipaavat eniten yhteistä aikaa vanhempien kanssa, aikuisen ihmisen ajan nälkä on kova. Asia on vakava ja siksi Suomessa Ruotsin tavoin pitää saada lisää joustoja työelämän ja perhe-elämän parempaan yhdistämiseen. Keskustalla on tähän hyvä malli.”

”Omasta halusta tehtävä osa-aikatyö on Ruotsissa huomattavasti yleisempää kuin meillä. Se antaa juuri sitä lasten tarvitsemaa yhteistä aikaa enemmän. Samalla se säilyttää vanhemmilla mahdollisuuden käydä työssä.”

Anttilan mukaan perhevapaauudistus tarvitaan ja sen valmistelu pitää käynnistää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat