Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Keskustan kansanedustaja jyrähtää: ”Äiti-sanan korvaaminen synnyttäjä-sanalla on perusteetonta”

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu sanoo tiedottessaan, että kaavailut perhevapaauudistuksen sukupuolineutraalista lakikielestä vievät keskustelun tarkoituksellisesti uudistuksen olennaisista asioista sivuraiteille.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hänen mukaansa suomalaiset ovat laajasti kehuneet perhevapaauudistusta, koska se on rakenteellisesti erittäin onnistunut ja tervetullut.

”Joidenkin tavoitteena sen sijaan on muuttaa perhevapaita koskevat lakitekstit ideologisista syistä kokonaan sukupuolineutraaleiksi. Joustavuuden vuoksi joissakin kohden voi olla parempi puhua ”vanhemmasta” äidin tai isän sijaan. Sen sijaan esimerkiksi äiti-sanan korvaaminen synnyttäjä-sanalla on perusteetonta.”

Aittakummun mielestä yhdenvertaisuus ja vähemmistöjen tasaveroinen kohtelu on tärkeää, mutta se ei edellytä äitien ja isien konemaista siivoamista pois lakiteksteistä.

”Tällainen muutos ei olisi mielestäni perusteltua, koska kyseessä on laki, joka koskee nimenomaan äitejä ja isiä. Tällaiset kaavailut osoittavat, että kaikki eivät ymmärrä tavallisten suomalaisten arkea.”

Aittakummun mukaan keskustan ei pidä uudistuksen yhteydessä hyväksyä sukupuolineutraalia kieltä.

”Mikään ei edellytä tällaista muutosta muuten hyvässä ja tarpeellisessa uudistuksessa. Hallituksen tulee huolehtia, että perhevapaauudistus huomioi erilaiset perheet, mutta myös se, että laista ei pelkistä ideologisista syistä poisteta isiä ja äitejä. Asiassa on mahdollista löytää kompromissi, joka tyydyttää kaikkia.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE