Politiikka

Keskustan Kurvinen sanoo ”sote-koijareiden riemumarssin” päättyvän – perussuomalaiset olisivat tarvinneet MacGyveria

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen käytti tänään eduskunnassa hallitusohjelman tiedonantokeskustelussa keskustan ryhmäpuheenvuoron.

Keskusta tuli vaalitappion jälkeen hallitukseen. Kurvinen sanoikin, että parhaiten tulevaisuuteen vaikutetaan olemalla niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään.

– Kansanvallassa vaikuttamiseen tarvitaan luottamuksen ohella kykyä yhteistyöhön. Perussuomalaisilta ja kokoomukselta ei kumpaakaan näistä kuitenkaan vaalien jälkeen löytynyt, hän jatkoi.

– Perussuomalaiset aitasivat itsensä jo vaalikeskusteluissa sellaiseen karsinaan, että sieltä ulospääsemiseen olisi tarvittu suorastaan ihmemies MacGyveria. Kokoomuksessa puolestaan otti vallan yksipuolinen ehdottomuus. Meillä Etelä-Pohjanmaalla sellaista on tavattu kutsua ”kolloudeksi”.

– Tärkein ero ylimielisen kollouden ja rohkean peräänantamattomuuden välillä on se, että pitää pystyä neuvottelemaan ja sopimaan. Kokoomuksessa sen sijaan uhottiin, että porvari vie ja muut vikisevät.

Kurvisen mukaan nämä ovat päällimmäiset syyt siihen, että keskusta ja vasemmisto ovat nyt hallituksessa ja oikeisto kokonaisuudessaan oppositiossa.

Kurvinen käsitteli puheessaan niitä lukuisia uudistuksia, joita hallitus aikoo tehdä. Hän nosti esiin muun muassa soten.

 – Ulkomaisten koijareiden omistamien terveys- ja hoivajättien riemumarssi palveluihin päättyy. Alan kotimaiselle, veronsa Suomeen maksavalle pienyrittäjyydelle on tilaa ja tarvetta myös tulevaisuudessa.

Kurvinen muistutti, että hallituksessa on viisi erilaista puoluetta.

– Meillä on kuitenkin myös yhteistä ja yhdistävää.

– Se pitävin liima on tasa-arvoisemman, perhemyönteisemmän ja työllistävämmän Suomen rakentaminen. Perheen pienimmistä ja heikompiosaisista pidetään huolta ja elämisen edellytykset turvataan niin kaupungeissa, taajamissa kuin maaseudulla. Suomi ei myöskään tulevaisuudessa pääty Salpausselkään.

– Uuden hallituksen tärkein tehtävä on eheämmän Suomen rakentaminen. Suomen kahtiajakautuminen pitää pysäyttää ja saada kaikki suomalaiset samaan veneeseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat