Politiikka

Keskustan Kurvinen sanoo ”sote-koijareiden riemumarssin” päättyvän – perussuomalaiset olisivat tarvinneet MacGyveria

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Antti Kurvinen (kuva ei ole tämän päivän istunnosta).

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen käytti tänään eduskunnassa hallitusohjelman tiedonantokeskustelussa keskustan ryhmäpuheenvuoron.

Keskusta tuli vaalitappion jälkeen hallitukseen. Kurvinen sanoikin, että parhaiten tulevaisuuteen vaikutetaan olemalla niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään.

– Kansanvallassa vaikuttamiseen tarvitaan luottamuksen ohella kykyä yhteistyöhön. Perussuomalaisilta ja kokoomukselta ei kumpaakaan näistä kuitenkaan vaalien jälkeen löytynyt, hän jatkoi.

– Perussuomalaiset aitasivat itsensä jo vaalikeskusteluissa sellaiseen karsinaan, että sieltä ulospääsemiseen olisi tarvittu suorastaan ihmemies MacGyveria. Kokoomuksessa puolestaan otti vallan yksipuolinen ehdottomuus. Meillä Etelä-Pohjanmaalla sellaista on tavattu kutsua ”kolloudeksi”.

– Tärkein ero ylimielisen kollouden ja rohkean peräänantamattomuuden välillä on se, että pitää pystyä neuvottelemaan ja sopimaan. Kokoomuksessa sen sijaan uhottiin, että porvari vie ja muut vikisevät.

Kurvisen mukaan nämä ovat päällimmäiset syyt siihen, että keskusta ja vasemmisto ovat nyt hallituksessa ja oikeisto kokonaisuudessaan oppositiossa.

Kurvinen käsitteli puheessaan niitä lukuisia uudistuksia, joita hallitus aikoo tehdä. Hän nosti esiin muun muassa soten.

 – Ulkomaisten koijareiden omistamien terveys- ja hoivajättien riemumarssi palveluihin päättyy. Alan kotimaiselle, veronsa Suomeen maksavalle pienyrittäjyydelle on tilaa ja tarvetta myös tulevaisuudessa.

Kurvinen muistutti, että hallituksessa on viisi erilaista puoluetta.

– Meillä on kuitenkin myös yhteistä ja yhdistävää.

– Se pitävin liima on tasa-arvoisemman, perhemyönteisemmän ja työllistävämmän Suomen rakentaminen. Perheen pienimmistä ja heikompiosaisista pidetään huolta ja elämisen edellytykset turvataan niin kaupungeissa, taajamissa kuin maaseudulla. Suomi ei myöskään tulevaisuudessa pääty Salpausselkään.

– Uuden hallituksen tärkein tehtävä on eheämmän Suomen rakentaminen. Suomen kahtiajakautuminen pitää pysäyttää ja saada kaikki suomalaiset samaan veneeseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat