Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Keskustavaikuttaja: Sote ei ole kaatumassa eikä edes myöhästymässä

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallituspuolueiden näkemyserojen vuoksi torstaina peruttu valiokunnan kokous ei tarkoita, että sote-uudistus olisi ongelmissa, kaatumassa tai edes myöhästymässä. Näin vakuuttaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hänen mukaansa valiokunnassa pidetään laajasti realistisena, että uudistus saadaan vielä kesäkuun puolella vietyä maaliin eduskunnassa, jolloin myös maakuntavaalit voidaan järjestää suunnitellusti tammikuussa.

–  Olemme edelleen vähän edellä siitä aikataulusta, mitä perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen kaavailin, Lohi sanoi STT:lle eduskunnassa.

Hänen mukaansa valiokunta kokoontuu näillä näkymin perjantaina, ja maanantaina työ jatkuu kello kymmeneltä. Lohi ei osaa arvioida, valmistuuko mietintö vielä ensi viikollakaan.

Hänen mukaansa kokous peruttiin, koska 1600-sivuisessa paketissa ilmeni asiantuntijakuulemisten jälkeen vielä hiottavia yksityiskohtia, joista piti ja pitää varmasti vastedeskin hallituspuolueiden kesken keskustella.

Lohi ei puheenjohtajana voi avata, mistä on kyse, koska työ on valiokunnassa kesken.

–  Näin isoa pakettia ei pidä viedä paniikilla eteenpäin. Jos tarvitaan aikaa siihen, että ollaan varmoja, että hallituspuolueet ovat yksimielisiä, niin sitten otetaan se aika ja käydään asiat läpi.

Valiokunnan kokouksen peruuntumisesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Asiat tiettävästi ratkenneet

Kiistakysymyksiä ratkoi myös ministeriryhmä sote-palaverissa torstaina. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ei ehtinyt eduskunnassa kommentoida kokouksen antia muuten kuin, ettei ongelmaa ole. Hallituslähteen mukaan asiat koko lailla ratkesivat.

Perustuslakivaliokunta katsoi yksimielisesti toukokuussa, että esityksen perusratkaisuissa ei ole perustuslaillisia ongelmia, joten esityksen ei tarvitse enää perustuslakivaliokuntaan palata.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho (kok.) kertoi, että kokouksen perumisesta ilmoitettiin aivan yllättäen. Hänen mukaansa tähän asti hallituspuolueet ovat olleet valiokunnassa yksimielisiä.

–  Vaikea sanoa, onko hallituspuolueiden välillä nyt olemassa todellisia ristiriitoja vai kuinka paljon tässä on vaalipolitiikkaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE