Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Kiina löytänyt runsaat 1300 oireetonta koronatartuntaa – Asiantuntija: Jokainen voi tartuttaa 3 ihmistä

Istock

Kiinassa on tällä hetkellä runsaat 1 300 todettua oireetonta koronavirustartuntaa, maa ilmoitti keskiviikkona.

Demokraatti.fi/STT

Tämä oli ensi kerta, jolloin Kiina on antanut julki tietoja ihmisistä, jotka ovat saaneet koronatestissä positiivisen tuloksen, mutta joilla ei ole mitään sairauden oireita.

Kiinan terveysviranomaisten mukaan seurannassa on nyt noin 1 370 oireetonta koronapotilasta, joista 130:n tartunta oli tunnistettu viimeisen vuorokauden aikana.

Kiina ilmoitti samalla, että se alkaa julkistaa päivittäin tiedon oireettomien koronapotilaiden määrästä. Sairauden oireiden puuttumisesta huolimatta nämä henkilöt voivat tartuttaa virusta muihin, terveysviranomaiset lisäsivät. On kuitenkin vielä epäselvää, miten herkästi virus tarttuu oireettomista kantajista.

Kiinalainen hengitystiesairauksien asiantuntija Zhong Nanshan arvioi viime viikolla, että oireettomat koronaviruksen saaneet voivat kukin tartuttaa viruksen laskennallisesti 3–3,5 ihmiseen.

Kiina on päättänyt, että kaikki henkilöt, joilla on todettu oireeton koronatartunta, joutuvat 14 vuorokauden karanteeniin. Kahden viikon karanteeniin joutuvat myös viruksen oireettomien kantajien lähikontaktit.

Kiina ei laske oireettomia koronaviruksen saaneita mukaan sairastuneiden lukumäärään, jos heillä ei ilmene myöhemminkään mitään sairauden oireita.

Koronaviruksen tartuntamäärä on laskenut Kiinassa melko alhaiseksi, mutta maan johto on huolestunut mahdollisuudesta, että epidemia alkaisi uudelleen ulkomailta tuotujen tartuntojen vuoksi. Kiina testaa kaikki ulkomailta saapuvat muun muassa oireettoman tartunnan varalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE