Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Kiinteistöpalvelualan työriidan osapuolet vastaavat aamulla sovintoehdotukseen – tänään jatkuu myös veturinkuljettajien työriidan sovittelu

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kiinteistöpalvelualan lakonuhka saattaa väistyä tänään aamupäivällä, kun työriidan osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijan tiistaina tekemään sovintoehdotukseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ilmoittavat vastauksensa kello 10. Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Jos sovintoon ei päästä, alkaa siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko torstaina heti vuorokauden alussa.

Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25  000 työntekijää 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut Oy:ssä, Kotikatu Oy:ssä, RTK-Palvelut Oy:ssä sekä SOL Palvelut Oy:ssä.

Ensi viikolle on jo annettu ilmoitus kiinteistöpalvelualan kolmannesta lakosta. Tuolloin lakon piiriin kuuluisi noin 27  000 työntekijää 18 yrityksessä. Ensimmäinen, pienempi lakko oli viime viikolla.

Työriidan osapuolten suurimmat erimielisyydet ovat koskeneet palkkoja.

VETURINKULJETTAJIEN työriidassa jatketaan sovittelua tänään kello 14. Maanantaina alkanut veturinkuljettajien lakko on pysäyttänyt Suomen junaliikenteen. Lakko on voimassa toistaiseksi.

Osapuolet pääsivät viime viikolla jo neuvottelutulokseen, mutta veturinkuljettajia edustavan Rautatiealan Unionin edustajakokous hylkäsi neuvottelutuloksen äänin 38-33. Sovittelua jatkettiin vielä sunnuntaina, mutta lakkoa ei kyetty enää välttämään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE