Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kiurulle, Bergille ja Tolppaselle potilasturvallisuuden ansiomerkit

Jari Soini
Maria Tolppanen on Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja SDP:n entinen kansanedustaja.

Vaasan sairaanhoitopiiri on hakenut potilasturvallisuuden ansiomerkkejä ja diplomeja henkilöille, jotka ovat merkittävästi panostaneet kansallisen potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen. Merkit myönsi tänään Helsingin Ritarihuonella Suomen potilasturvallisuusyhdistys SPTY.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ansiomerkin ja diplomin saivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (r.), Kim Berg (sd.), Joakim Strand (r.) sekä toimittaja ja edelliskauden kansanedustaja Maria Tolppanen (sd.).

Lisäksi ansiomerkin ja diplomin saavat eduskunnassa ja oikeusministeriössä työskentelevät varatuomari Hanna Seppä ja valtiosihteeri Malin Brännkärr sekä osastopäällikkö Tuija Kumpulainen, johtaja Jaska Siikavirta ja ylilääkäri Kaisa Halinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Kehittämiskeskus edistää potilas- ja asiakasturvallisuutta Suomessa.

Ansiomerkin saajien kerrotaan vaikuttaneen keskeisesti siihen, että Vaasan sairaanhoitopiiriin perustettiin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus, ja että se sai keväällä 2020
kolmivuotisen rahoituksen. Keskukselle on asetettu kansalliset tehtävät ja koordinaatiovastuu asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämiselle.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys on jakanut ansiomerkkejä vuodesta 2017. Niitä myönnetään henkilöille, jotka ovat aktiivisesti osoittaneet varmistavansa tai kehittävänsä potilas- ja asiakasturvallisuutta tai ovat tehneet merkittävän teon avoimuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiseksi.

Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus toimii Vaasan sairaanhoitopiirin alaisena ja sitä johtaa potilasturvallisuuden professori Tuija Ikonen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE