Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

”Klinikan yksi seinä puuttuu ja joka paikassa on pirstaleita” – Lääkärit ilman rajoja -järjestön klinikka vaurioitui Israelin ilmaiskuissa Gazaan

LEHTIKUVA / AFP / BASHAR TALEB

Israelin sunnuntaina Gazan kaistalle tekemissä ilmaiskuissa vaurioitui Lääkärit ilman rajoja -järjestön (MSF) klinikka, jossa oli hoidettu trauma- ja palovammapotilaita.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Klinikan sterilointihuone ja odotustila tuhoutuivat, mutta kukaan ei haavoittunut klinikalla, järjestö kertoo tiedotteessaan.

– Hoidamme tällä klinikalla vuosittain yli 1000 lasta. Nyt klinikan yksi seinä puuttuu ja joka paikassa on pirstaleita. Klinikka on nyt suljettu: sen rakenteet ovat vaurioituneet, ja sinne vievä tie on tuhoutunut ja alueella on vaarallista liikkua, järjestön sairaanhoidon koordinaattori Mohammed Abu Mughaiseeb kertoo tiedotteessa.

Klinikan lähelle tehdyissä iskuissa kuoli palestiinalaisviranomaisten mukaan yhteensä ainakin 42 ihmistä, joista 10 oli lapsia. Kaikkiaan Israelin ja palestiinalaisjärjestöjen viime päivien konfliktissa on saanut surmansa yli 200 ihmistä, joista lähes kaikki ovat Gazan palestiinalaisia.

MSF:n klinikan lähellä tapahtuneissa ilmaiskuissa kuolleiden joukossa oli kaksi lääkäriä, järjestö kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE