Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Kohonneet polttoaineiden hinnat ajavat kuljetusliikkeitä ahtaalle – toimien aika on nyt, jos koskaan

iStock

Me Kuljetusalan Demarit ry:n jäsenet olemme erittäin huolissamme kohonneista polttoainehinnoista. Äkillinen hintojen nousu on ajamassa ahtaalle kuljetusliikkeitä ja koko logistiikkasektoria. Meidän huolemme koskee niin työntekijöitä kuin työnantajia.

Useita kirjoittajia

Hintojen nousu varsinkin kuorma-auto- ja linja-autoliikenteessä saattaa aiheuttaa sen, että yritykset joutuvat tinkimään esimerkiksi autojen huolloista ja korjauksista. Tämä alkaa olla jo työturvallisuuskysymys. Tärkein asia, mikä meitä erityisesti huolestuttaa on kuljetusyritysten palkanmaksukyvyn nopea heikentyminen, mikä taas aiheuttaa verotulojen vähentymistä, eriarvoisuutta yritysten välille ja lopulta yhteiskunnallisia ongelmia.

Niinpä vetoamme päättäjiin nopean ratkaisun aikaansaamiseksi. Tarvitaan riittävä kilometrikorvausvähennyksen nosto tai yleisesti polttoaineista maksettavan arvonlisäveron poistaminen määräajaksi.

Näillä toimenpiteillä olisi nopea vaikutus ja signaali, että ammattialasta ja työntekijöistä pidetään huoli ja työpaikat säilyvät.

Polttoaineiden litrahinnat lähentelevät jo nyt pahimmillaan kolmea euroa, joten toimenpiteiden aika on nyt, jos koskaan.

Yle uutisoi, että Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL ry:n mukaan osa yrittäjistä on laittanut kalustoa seisomaan. Lomautuksiakin on tehty. Yli puolella yrittäjistä on vaikeuksia laskujen maksuissa. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta sanoo polttoaineiden hinnan jo uhkaavan yrityksen tulevaisuutta.

”Ajaminen on yksinkertaisesti tappiollista toimintaa, eikä näkyvissä ole helpotusta”, SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo uutisessa.

Kirjoitus on Kuljetusalan Demarit ry:n kannanotto.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE