Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kohun keskelle joutunut kansanedustaja: ”Tehdään tämä selväksi”

LEHTIKUVA / AFP Olivier Douliery

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela kirjoitti lauantaina Twitterissä seuraavasti:

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kokoomuksen laitaoikeiston meno ei ole vain puolueen sisäinen ongelma. Liian pitkään me muutkin olemme joutuneet sietämään seksismiä, rasismia ja häirintää ilman, että kokoomuksen puoluejohto on puuttunut asiaan kunnolla. Se ei ole hyväksyttävää ja sen on loputtava nyt.

Kokoomuksessa närkästyttiin Suomelan kirjoituksesta. Suomelan postaus tuli muutama tunti sen jälkeen, kun Kirsi Piha oli ilmoittanut, että hänen osaltaan kuntavaalit ovat ohi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuvasi Helsingin Sanomille syytöstä ”käsittämättömäksi”.

– Otan syytökset vakavasti ja odotan, että näin vakavan väitteen tueksi esitetään näyttöä. Tuossa langetetaan ilman todisteita varjo yllemme, Orpo sanoi.

Keskustelu sosiaalisessa mediassa on vellonut tämän jälkeen vilkkaana.

Tänään Iiris Suomela palaa jälleen asiaan.

– Tehdään tämä selväksi: En ole syyttänyt kokoomusta äärioikeistoksi. En ole puhunut koko puolueesta enkä äärioikeistosta. Nostin esiin, miten yksi ryhmä toimii asiattomasti eikä johto puutu siihen kunnolla. Samassa ketjussa kiitin erikseen tähän menoon puuttuneita kokoomuslaisia, Suomela kirjoittaa.

– Olen antanut monia esimerkkejä asiattomuuksista – enkä ole ollut ainoa. Alun perin kokoomuslaiset kertoivat ongelmista itse, kun osa koki, ettei voi enää katsoa vierestä pienen porukan asiattomuuksia. Kenenkään ei pidä joutua sietämään törkeyksiä. Siksi niihin on puututtava.

Suomelan mukaan kaikissa isoissa yhteisöissä esiintyy asiatonta käytöstä.

– Siksi täydellisyyden sijaan olennaista on miten virheisiin puututaan. Tähän tarvitaan kunnon käytännöt, ohjeet, vastuuhenkilöt ja rakenteet. Puuttuminen on mahdotonta, jos ongelmaa ei suostuta lainkaan tunnistamaan.

– Toivon, että jatkossa kaikkia puolueita haastetaan kertomaan käytännöistä, joilla he edistävät yhdenvertaisuutta ja puuttuvat ongelmiin. Se on puolueiden velvollisuus. Näin rakennetaan demokraattista Suomea, jossa kukaan ei joudu jättäytymään politiikan ulkopuolelle pelon takia, Suomela päättää tviittiketjunsa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE