Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Kokoomuksen ex-pomo vingutti puolueen korttia ja varasti käteisrahaa – tuomio tuli

Kaakkois-Suomen kokoomuksen entinen toiminnanjohtaja Paula Melina Kylä-Harakka on tuomittu seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Kymenlaakson käräjäoikeus langetti tuomion kahdesta kavalluksesta, joista toinen oli törkeä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Törkeä kavallustuomio tuli oman puolueen rahojen anastamisesta.

Kaikkiaan kavalluksen kohteena on ollut 20 954,56 euroa, oikeus toteaa.

Summa sisälsi muun muassa noin 6 500 euroa vuoden 2016 puoluekokouksen käteiskassan varoja, jotka päätyivät entisen toiminnanjohtajan omalle tilille. Ex-toiminnanjohtaja selitti asiaa sillä, että kortilla ei pystynyt tekemään vastaavaa talletusta automaatilla. Lisäksi hän halusi kertomansa mukaan välttää rahanpesukyselyt, jotka käteisen viennistä pankkiin yhdistyksen tilille olisi voinut seurata.

Toiminnanjohtajan mukaan hänen aikomuksenaan oli hankkia yhdistykselle käteistalletuksen mahdollistava kortti. Myös työtaakka ja kiire olivat hänen mukaansa estäneet varojen toimittamisen kokoomuksen tilille.

Hän oli maksattanut kokoomuksen piirijärjestöllä esimerkiksi omat parkkisakkonsa.

Erään todistajakertomuksen mukaan entinen toiminnanjohtaja oli vältellyt vastaamasta käteisvaroja koskeviin kysymyksiin, eikä oikeus pitänyt selitystä uskottavana.

– Tämän kaltaiselle välttelylle asian käsittelyn suhteen ei ole ajateltavissa juuri muuta järkevää vaihtoehtoa kuin se, että kyse on ollut varojen anastuksesta. Samaa arviota tukee myös se, mitä tilintarkastusmuistiossa on todettu näihin varoihin liittyvistä epäselvyyksistä, oikeus katsoi.

Tuomion mukaan Kylä-Harakka myös vingutti kokoomuksen korttia omiin menoihinsa. Tällainen oli muun muassa Marimekko-ostos, jonka hän oli tehnyt äitiyslomallaan. Lisäksi hän oli maksattanut kokoomuksen piirijärjestöllä esimerkiksi omat parkkisakkonsa ja ostanut bluetooth-kaiuttimen.

Puolustus perusteli mittavia mutta kuittipuoleltaan epäselviä ostoksia muun muassa normaalilla lahjojen hankinnalla. Pysäköintisakkojen maksattamista Kylä-Harakka perusteli sillä, että hänen mukaansa näin toimittiin myös Helsingin piirissä, jossa hän oli aiemmin töissä.

Kylä-Harakka tuomittiin myös Kaakkois-Suomen Kansallismedia Oy:n varojen kavaltamisesta.

Piirijärjestön entinen toiminnanjohtaja vei muun muassa tuhansia euroja käteiskassasta ja maksoi omia menojaan kokoomuksen kortilla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 16.51.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE