Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomus vaatii Suomea lähettämään aseita Ukrainaan

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kokoomus vaatii, että Suomi lähettää aseita Ukrainaan puolustustaistelun tueksi. Puoluejohtaja Petteri Orpo sanoo tviitissään, että puolue toivoo hallituksen kokoontuvan pikaisesti ja korjaavan eilisen päätöksen. Hän toteaa, että kokoomuksen käsityksen mukaan sopivaa materiaalia on.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Useampi EU-maa on jo päättänyt aseiden lähettämisestä Ukrainaan, mutta Suomi ei ole vastaavaa päätöstä tehnyt. Hallitus päätti eilen, että Ukrainaan lähetetään 2  000 luotisuojaliiviä, 2  000 komposiittikypärää, 100 kappaletta paareja sekä kaksi ensihoitoaseman varustusta.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoi kuitenkin eilen, että suoraa aseapua ei ole suljettu pois Suomenkaan osalta.

-  Tätä arvioidaan ja selvitetään lähipäivien aikana, Kaikkonen sanoi toimittajille.

Suomen periaate on aiemmin ollut, ettei se vie aseita sotaa käyviin maihin. Nyt tilannearvio on Kaikkosen mukaan kuitenkin muuttunut.

Kaikkosen mukaan kiristynyt kansainvälispoliittinen tilanne vaikuttaa myös Suomen Puolustusvoimiin, jossa pidetään tärkeänä sitä, että omat varastot ovat kunnossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE