Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kokoomus, vihreät, SDP järjestyksessä Espoon kuntavaalien kolmen kärki

LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Kuntavaaliäänestystä Espoossa.

Espoossa noin puoleenyöhön mennessä laskettujen kuntavaaliäänten perusteella kokoomus on vahvistamassa asemaansa kaupungin suurimpana puolueena. Lasketuista äänistä noin 35 prosenttia on tällä hetkellä menossa kokoomukselle, mikä toisi puolueelle kaksi lisäpaikkaa kaupunginvaltuustoon. Espoo on perinteisesti ollut kokoomuksen vahvimpia linnakkeita Suomessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ääntenlaskun tässä vaiheessa Espoon toiseksi suurimpana puolueena olisi säilymässä vihreät, mutta puolue olisi menettämässä kolme valtuustopaikkaa. Vihreiden äänisaalis on tällä hetkellä 18,4 prosenttia, ja pudotusta viime kuntavaaleihin on lähes neljä prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suurimpana paikkansa näyttäisi säilyttävän SDP, joka olisi kasvattamassa äänisaalistaan noin yhdellä prosenttiyksiköllä ja säilyttämässä valtuutettujensa määrän ennallaan. SDP:n äänipotti on ääntenlaskennan tässä vaiheessa Espoossa 13,5 prosenttia.

Kaupungin ääntenlaskennassa neljänneksi suurin on tällä hetkellä perussuomalaiset 10,7 prosentin ääniosuudella, RKP puolestaan on viidentenä 8,0 prosentilla.

Kuudetta paikkaa ääntenlaskennassa pitää kristillisdemokraatit, jonka jälkeen järjestyksessä jonossa ovat vasemmistoliitto, keskusta ja Liike Nyt. Kristillisdemokraateille olisi tulossa kolme valtuustopaikkaa, vasemmistolle, keskustalle ja Liike Nytille kullekin kaksi.

Espoon kuntavaaliäänistä on laskettu nyt reilut kaksi kolmasosaa, joten lopullisen vaalituloksen valmistuminen venynee aamuyöhön. Teekkarikaupungin äänikuninkaaksi näyttää nousevan kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen, jolle on tähän mennessä laskettu yli 4 500 ääntä. Mykkänen tulee saamaan nyt enemmän ääniä kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Mittavat äänipotit ovat luvassa myös SDP:n kansanedustaja Maria Guzeninalle ja uutena kaupunginvaltuustoon nousevalle kyberturvallisuuden työelämäprofessorille, kokoomuksen Jarno Limnellille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE