Politiikka

Kokoomusedustajat ehdottavat professuuria hillitsemään perusväylästön rappeutumista

LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen

Kokoomuksen kansanedustajat Markku Eestilä ja Arto Satonen vaativat liikenneinfrastruktuurin tutkimuksen ja koulutuksen nostamista Suomessa uudelle tasolle.

Heidän mukaansa Suomi tarvitsevan uuden yliopistotasoisen tutkimuskokonaisuuden tai jopa alan professuurin. Edustajien mukaan tällä ”hallittaisiin ensisijaisesti perusväylästön rappeutumista ja pyrittäisiin osaltaan taittamaan myös jatkuvasti kohoavaa korjausvelkaa”.

Nykyistä tilannetta ei lainkaan helpota se tosiseikka, että väylien suunnittelulla, ylläpidolla ja hoidolla ei ole omaa yliopistollista tutkimusyksikköä tai professuuria. Aalto-yliopistossa on tietekniikan professuuri, mutta se on keskittynyt tutkimuksellisesti päällysteisiin. Oman professuurin puuttumisen myötä väylien suunnittelu, ylläpito ja hoito ovat myös tutkimuksellisessa paitsiossa.

Edustajat kehottavat yliopistoja harkitsemaan asiaa yhdessä elinkeinoelämän kanssa. Heidän mukaansa eräs luonteva sijoituspaikka tutkimuskokonaisuudelle voisi olla esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan osasto.

– Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opetus voisi luontevasti liittyä perustettavaan osaamiskokonaisuuteen ja uudistettavaan koulutukseen, Pirkanmaan vaalipiiriä edustava kansanedustaja Satonen sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat