Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kokoomusedustajat pelkäävät työpajatoiminnan puolesta – ”Aito uhka”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko eduskunnassa.

Kokoomuksen kansanedustajat ja sivistysvaliokunnan jäsenet Paula Risikko, Sari Multala ja Sofia Vikman sanovat tiedotteessaan, että hallituksen sote-uudistus uhkaa romuttaa kunnallisten työpajojen toimintaedellytykset.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Heidän mukaan sote-uudistuksen myötä kunnalliset työpajat eivät voi enää tuottaa hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle siirtyvää kuntouttavaa työtoimintaa tai sosiaalista kuntoutusta.

– Hallitus ei ole arvioinut sote-uudistuksen vaikutuksia työpajatoimintaan ja sen asiakkaiden palveluihin. Tämä on merkittävä puute, sillä on aito uhka, että kunnallinen työpajatoiminta joudutaan ajamaan alas, edustajat sanovat tiedotteessa.

He toteavat, että kuntouttavaan työtoimintaan liittyvän valtion korvauksen poistuminen vaarantaa usean työpajan toimintaedellytykset. Tämä voi monessa kunnassa johtaa työpajatoiminnan alasajoon ja asiakkaiden jäämiseen ilman tarpeisiinsa vastaavia palveluita.

Kansanedustajat sanovat, että sote-uudistuksen vaikutukset ovat ristiriidassa hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen kanssa.

Hallitus päätti puoliväliriihessä jatkaa valmistelua TE-palvelujen siirtämiseksi kunnille. Kokoomusedustajien mukaan kunnilla tulee säilyä vahvat välineet työllisyydenhoitoon.

– Mikäli kunnat eivät voisi jatkossa tuottaa työpajojen kautta esimerkiksi kuntouttavaa toimintaa tai sosiaalista kuntoutusta hyvinvointialueille, tuhansien syrjäytymisvaarassa olevien nuorten palvelut ovat vaarassa. Tätä emme voi hyväksyä! edustajat päättävät.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE