Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Kööpenhaminan historiallinen pörssirakennus palaa – rakennuksen torni romahti

LEHTIKUVA / AFP / IDA MARIE ODGAARD

Kööpenhaminan historiallisessa pörssirakennuksessa on syttynyt suuri tulipalo, ja rakennuksen torni on jo romahtanut. Ihmiset on evakuoitu rakennuksesta, eikä henkilövahinkoja ole tiedossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Palokunta jatkaa sammutusta, ja rakennusta ympäröivä alue on eristetty. Parhaillaan rakennuksesta yritetään pelastaa arvokkaita taideteoksia.

Korkeiden liekkien kohotessa yhä rakennuksen katolta Tanskan kulttuuriministeri Jakob Engel-Schmidt sanoi rakennuksen mukana palavan tanskalaista kulttuurihistoriaa.

-  Järkyttäviä kuvia pörssistä tänä aamuna – 400 vuotta tanskalaista kulttuuriperintöä liekeissä, ministeri kirjoitti X-viestipalvelussa.

Parhaillaan kunnostettavana oleva pörssi on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Slotsholmenin alueella Kööpenhaminassa sijaitseva renessanssirakennus on vuodelta 1625.

MINISTERIN mukaan oli kuitenkin “koskettavaa” nähdä, kuinka pörssin työntekijät ja ohikulkijat tekevät yhteistyötä palopaikalla yrittäessään pelastaa taideaarteita palavasta rakennuksesta.

Tanskalaistoimittaja Mads Bisgaard julkaisi X:ssä kuvia siitä, kun ihmiset kantoivat valtavia taideteoksia ulos rakennuksesta yhteisvoimin.

Romahtanut torni tunnettiin neljästä toisiinsa kietoutuneesta lohikäärmeenpyrstökuvioinnista. Sen päällä olleet kolme kruunua symboloivat aikansa suurvaltoja Tanskaa, Ruotsia ja Norjaa.

Yksityisomistuksessa ollutta rakennusta oli käytetty gaalaillallisiin ja konferensseihin, eikä se ollut avoinna yleisölle. Rakennuksen yhteydessä toimi kuitenkin myös kauppahalli.

Ihmiset kantoivat taideaarteita turvaan tulipalolta. (Lehtikuva / AFP / Ida Marie Odgaard)

 

Romahtanut torni tunnettiin neljästä toisiinsa kietoutuneesta lohikäärmeenpyrstökuvioinnista. (Kuva: iStock)

Uutista täydennetty klo 10.57.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE