Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Koronan arvioidaan heikentäneen lasten uimataitoa – ”Pahimmillaan joissakin kunnissa uimahalli on ollut suljettuna yhteensä yli vuoden”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Uimastadion avautui yleisölle Helsingissä sunnuntaina 15. toukokuuta.

Lähes kaksi kuntaa viidestä arvioi, että koronarajoitukset ovat heikentäneet lasten uimataitoa, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) kertoo. Arvio perustuu SUH:n tänään julkaistuun selvitykseen, johon vastasi 200 kuntaa Suomesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kyselyssä hieman yli kymmenesosa kunnista kertoi, että koulujen uimaopetus saatiin järjestettyä täysimääräisesti koronan aiheuttamista uimahallien sulkemisista huolimatta.

-  Pahimmillaan joissakin kunnissa uimahalli on ollut suljettuna yhteensä yli vuoden. Vaikka osa kunnista on mahdollistanut koulujen uimaopetuksen myös sulkuaikoina, ovat vapaa-ajalla tapahtuvat käynnit uimahallissa jääneet kokonaan pois, SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen sanoo tiedotteessa.

-  Meillä on nyt osallistumassa koulujen uimaopetukseen jopa kolmasluokkalaisia, jotka tulevat ensimmäistä kertaa uimahalliin.

Useampi kuin kaksi kuntaa kolmesta kertoi järjestävänsä uimaopetusta jo esikouluikäisille. Lähes kolme neljästä kertoi järjestävänsä opetusta alakoululaisille.

SUH:n mukaan kouluissa uimaopetukseen käytettävät tuntimäärät kuitenkin vaihtelevat suuresti. Hieman alle viidennes kunnista kertoi järjestävänsä uimaopetusta SUH:n suositusten mukaan kuusi tuntia kullakin alakoulun luokka-asteella.

SUH:n kyselyn tiedot kerättiin kunnista lukuvuoden 2021-2022 aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE