Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Koronapassin valmistelulle vihreää valoa hallitukselta – ”Paljon on vielä avoimia kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia”

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Hallitus on antanut vihreää valoa koronapassin kehittämiselle. Asiasta kertoivat useat ministerit hallituksen neuvottelun jälkeen torstaina iltapäivällä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa siitä, milloin passi voitaisiin mahdollisesti saada käyttöön. Seuraavaksi asiaa lähdetään valmistelemaan usean ministeriön yhteistyönä.

Koronapassilla on eri maissa mahdollistettu tapahtumien järjestäminen joko koronataudin sairastaneille, täysin rokotetuille tai negatiivisen testituloksen saaneille.

–  Tietenkin valmistelutyötä pitää tehdä ja paljon on vielä avoimia kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia, joten tässä vaiheessa on vielä mahdotonta luvata, että passi tulee tai milloin se tulee, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan hallitus oli linjauksessa ”erittäin yhtenäinen”.

Teattereille tarvitaan ”pikaisesti vastauksia”

Hallitus keskusteli torstain neuvottelussaan myös epidemianhoitoon Suomessa käytetyn hybridistrategian päivittämisestä.

–  Hallituksen lähtökohtana on, että strategiaa päivitetään ajatuksella, miten pitäisimme yhteiskuntaa auki tulevana syksyn aikana, Marin sanoi.

Päivityksen valmistelu on Marinin mukaan yhä kesken. Tavoitteena on hänen mukaansa päättää päivityksestä ensi viikolla.

Hallitus keskusteli Marinin mukaan myös tapahtumatoiminnasta. Hänen mukaansa tarvitaan ”pikaisesti vastauksia” teattereille asetettuun vaatimukseen kahden metrin turvavälistä, joka käytännössä rajoittaa voimakkaasti yleisömääriä.

–  Tämän osalta keskustelimme vielä siitä, että saisimme paljon nopeammin välineitä kentälle niin, että olisi mahdollista yhteiskuntaa edelleen pitää auki, hän sanoi.

Lisäksi hallitus keskusteli koulujen alkamisesta. Marinin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö käy keskusteluja korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen kanssa tapahtumien järjestämisestä tartuntaryppäiden estämiseksi.

STT / Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE