Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kova syytös SDP:stä: “Seuraan ihmetyksellä Orpon pokkurointia epäasiallisen salikäyttäytymisen edessä”

Jukka-Pekka Flander / SDP

SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhardin mielestä perjantaiset äänestykset hallituksen ja kahden ministerin luottamuksesta eivät poistaneet epävarmutta hallituksen toimintakyvystä.

Demokraatti

Demokraatti

Hän pitää sinänsä hyvänä, mikäli hallitus sitoutuu aidosti edistämään tiedonantonsa tavoitetta yhdenvertaisuudesta.

– Valitettavasti jo keskustelun aikana keskiviikkona kävi selväksi, että perussuomalaisilla ei ole kiinnostusta ottamaan pesäeroa rasismiin, päinvastoin. Salissa käytetyt, tarkoituksellisen sokeeraavat puheenvuorot eivät jättäneet tästä minkäänlaista epäilystä.

Gebhard pohtii tiedotteessaan, kuinka suuri Orpon hallituksen todellinen sitoutuminen on sinänsä tarpeellisiin tiedonannon toimiin.

– Pääministeri on puhunut nollatoleranssista ja siitä, ettei hyväksy rasistista kielenkäyttöä. Toisaalla valtiovarainministeri kieltäytyy näkemästä ongelmaa, vaikka sen saattoi kuulla suoraan istuntosalin puhujapöntöstä.

Gebhard antaa sapekasta palautetta hallituksen johdolle.

– Ministeri Purran kiinnostuksen puutteen sinänsä ymmärrän, mutta ihmetyksellä seuraan pääministeri Orpon pokkurointia epäasiallisen salikäyttäytymisen edessä. Nyt tarvittaisiin johtajuutta. Kyse on eduskunnan arvovallasta. Se on suomalaisen demokratian pyhin paikka.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE