Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Krista Kiuru suree tuoretta tietoa Satakunnasta: “Kyseessä on sahateollisuuden murhenäytelmä”

Jukka-Pekka Flander / SDP
SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru.

Metsä Group on päättänyt sulkea Merikarvian sahan, ja sen toiminta päättyy kesäkuun loppuun mennessä.

Demokraatti

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru sanoo tiedotteessaan, että Metsä Groupin päätös aiheuttaa vakavia seurauksia alueen yhteisölle ja pitää sahan sulkemista todella valitettavana.

Kyseessä on sahateollisuuden murhenäytelmä Satakunnassa, Kiuru summaa tiedotteessaan.

Tammikuussa käynnistyneet muutosneuvottelut päättyivät päätökseen lopettaa saha. Lopettaminen vaikuttaa kaikkiin sahan 79 työntekijään ja päätökset työntekijöiden irtisanomisista tapahtuvat kesäkuun loppuun mennessä.

Metsä Groupin tiedotteen mukaan sahan vakituiselle henkilöstölle pyritään mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan työtä muissa tuotantolaitoksissa, päätökset irtisanomisista tehdään 30.6.2024 mennessä.

– Merikarvian sahan sulkeminen on äärimmäisen valitettava uutinen, ja se vaikuttaa suoraan paikalliseen työvoimaan ja yhteisöön. Tarvitsemme pikaisia toimia hallitukselta ja alueellisilta toimijoilta, jotta sahan lopettamisen myötä menetetyt työpaikat pystytään turvaamaan ja korvaamaan uusilla. Meidän on yhdessä varmistettava, että Merikarvian sahan työntekijät saavat tarvittavaa tukea ja oikeudenmukaisen kohtelun. Alueelle on kehitettävä mahdollisimman pikaisesti uusia työpaikkoja ja sahan työntekijöille on tarjottava mahdollisuus siirtyä sujuvasti uusiin työtehtäviin, Kiuru sanoo tiedotteessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE