Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

KRP: Pekka Katajan murhan yrityksestä syytetyllä ei ollut motiivia ilman Teemu Torssosta

LEHTIKUVA / VALTTERI VAINIO
Teemu Torssonen

Keskusrikospoliisi (KRP) ei esitutkinnassaan löytänyt perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä syytetylle miehelle motiivia, joka ei liittyisi perussuomalaisista potkut saaneeseen Teemu Torssoseen.

Demokraatti.fi/STT

Esitutkinnan perusteella syytetyllä miehellä ja Katajalla ei ollut yhteyttä toisiinsa.

–  He eivät ole tunteneet toisiaan, eikä heillä ole ollut siten myöskään mitään keskinäisiä erimielisyyksiä politiikassa tai millään muullakaan elämänalueella. Esitutkinnassa ei ole tullut esille, että (syytetyllä) olisi ollut teolle joku oma tai Torssoseen liittymätön motiivi, esitutkintapöytäkirjassa sanotaan.

KRP:n mukaan Torssosella on ollut tukenaan joukko samoin ajattelevia, poliittisesti osin äärioikeistolaisiksi katsottavia ihmisiä ja ryhmittymiä, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä perussuomalaisten toimintaan.

–  Esitutkinnassa ilmi tulleen perusteella on myös syytä epäillä (syytetyn) olleen valmis toimimaan Torssosen hyväksi muutoksen aikaansaamiseksi ja yhteisesti tärkeäksi koetun asian eteenpäin viemiseksi, KRP sanoo.

Torssonen kiisti syytetyn merkittävän taustaroolin

KRP:n mukaan syytetty tuli mukaan Torssosen poliittiseen tukiryhmään viimeistään vuonna 2017 ja on ollut erittäin merkittävässä asemassa Torssosen poliittisen toiminnan taustalla.

KRP:n mukaan syytetyllä oli vahvasti ohjaava vaikutus Torssosen kirjoituksiin ja julkisuudessa esittämiin mielipiteisiin. Miesten välisistä sähköposteista on myös pääteltävissä, että Torssosen menestyminen politiikassa oli molempien tavoitteena, KRP sanoi.

Syytetty kertoi, että hänen tehtävänään oli sisällön tuottaminen Torssosen poliittisiin ehdokkuuksiin liittyen.

–  Lähinnä kirjoitin puhtaaksi hänen vaaliteemojaan, esimerkiksi nuorten hyvinvoinnista tai eläintensuojelusta ja muista erilaisista teemoista, syytetty kertoi kuulusteluissa, kun häneltä kysyttiin Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden tukiryhmästä.

Torssosen mukaan syytetyn vastuulla oli varainkeruu eduskuntavaaliehdokkuuteen liittyen, mutta tällä ei ollut mitään ”varsinaista roolia” hänen taustallaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE