Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Kun ensi kesänä katsotaan futiksen EM-kisoja, siellä pelaa – Suomi! – Rive Kanerva: ”Seitsemän kuukautta aikaa miettiä”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva tuulettaa. Riven johdolla me mentiin kisoihin!

– Olo on nyt ihan freesi. Ja äärimmäisen onnellinen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tuli suihkunraikkaana median eteen, perjantai-illan toisessa pukukerrastossaan. Ensimmäinen puku oli päällä suihkussa Töölön jalkapallostadionilla, ja suihkuun luotsinsa veivät joukkueen pelaajat, Kanervan mukaan ”kaikki”.

– On tämä iso juttu. Päästiin tekemään historiaa, Kanerva soperteli onnellisena.

Vajaa tunti aiemmin Suomi oli saanut vihdoin loppuun sen ikuiselta tuntuneen matkansa kohti miesten arvoturnausta, kun EM-karsintojen viimeistä edellisessä pelissä oli kukistunut Liechtenstein 3–0 Teemu Pukin kahdella ja Jasse Tuomisen yhdellä maalilla.

Suomi pelaa arvoturnauksessa kautta aikain ensimmäisen kerran, kun Euroopassa otellaan ensi kesänä maanosan mestaruudesta.

Unelma täyttyi 30 102 päivää eli päälle 82 vuotta sen jälkeen, kun Suomen maajoukkue pelasi kesällä 1937 kaikkien aikojen ensimmäisen karsintapelinsä.

– Kypsä suoritus joukkueelta. Paineita oli, mutta ne kestettiin, Kanerva kuvaili kaiken kruunannutta vakuuttavaa voittoa Liechtensteinistä.

– Olen joukkueesta äärimmäisen ylpeä, ja kiitos kuuluu myös kaikille taustahenkilöille ja muille, jotka ovat edesauttaneet tätä matkaamme kohti sukupolvien unelman toteutumista. Ja hienoa oli, että saimme tehdä tämän kotiyleisön edessä.
Erityiskiitoksen sai Palloliiton edesmennyt puheenjohtaja Pertti Alaja.

– Hän on isossa roolissa siinä, että istun nyt tässä. Hän oli minua rekrytoimassa tähän pestiin, ja sääli, ettei hän päässyt tätä historiallista hetkeä todistamaan, Kanerva huokaisi.

Kiitosta saivat kaikki muut paitsi Markku Kanerva. Mies, jota jo kansallissankariksikin voisi alkaa kutsumaan.

– Pelaajat tekevät sen ydintyön. Onhan se imartelevaa kuulla, kun kannattajat laulavat nimeä, mutta pelaajat tekevät sen työn tuolla kentällä. Minä ja muu staffi tuetaan heitä ennen kaikkea valmistautumisessa, mutta kunnia kuuluu ennen kaikkea pelaajille.

Seitsemän kuukautta aikaa.

Huuhkajien lento on ollut huimaa jo reilun vuoden, ja nyt katseet alkavat jo kohdistua ensi kesään. Yksi pysähdys on 30. marraskuuta tehtävä arvonta EM-lohkoista.

– Katsotaan mitä arvonnassa tulee, en ole ajatellut niin pitkälle. Nyt meillä on uudet haasteet edessä, mutta en halua niitäkään vielä ajatella. Meillä on vielä yksi karsintamatsi (maanantaina Kreikassa) edessä, ja sitten on seitsemän kuukautta aikaa miettiä EM-kisoja, Kanerva totesi.

Miettimistä on juhlan hieman laannuttua tietenkin monessakin mielessä, mutta yksi mietinnän kohde majailee itänaapurissa. Maajoukkueen ex-huippu, kohupelikieltonsa jälkeen joukkueesta sivussa ollut Roman Eremenko tuotiin Kanervan mieleen, venäläismedian kysymyksellä.

– Ööö…, katsotaan sitten myöhemmin. Haluan kiittää nyt näitä pelaajia, jotka ovat tämän saavutuksen tehneet. Meillä on pelaajia, jotka lopettivat maajoukkueuransa, mutta silti pystyimme saavuttamaan tämän, Kanerva muotoili.

– Jos EM-turnaukseen valmistelemista tarkoitetaan, ehkä minun on puhuttava hänen (Eremenko) kanssaan myöhemmin. Totta kai minulle on tärkeää saada EM-kisoihin paras joukkue, ja minun on päätettävä, millaisia pelaajia joukkueeseen tarvitsen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE