Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Kun ihminen on sairas, hoitoa pitää saada” – SDP pitää kiinni 7 päivän hoitotakuusta

Jukka-Pekka Flander

– Seitsemän päivän hoitotakuu on välttämätön uudistus, kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) korostaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n hoitotakuussa perusterveydenhuollossa hoidon tarve arvioidaan samana päivänä, kun asiakas ottaa sosiaali- ja terveyskeskukseen yhteyttä. Kiireettömään hoitoon pääsee seitsemässä päivässä hoidon tarpeen arvioinnista. Tämä koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia.

SDP painottaa, että myös suunterveydenhoidon on oltava kaikkien saavutettavissa ja kiireettömän hoidon hoitotakuu lyhenee kuudesta kuukaudesta kolmeen kuukauteen.

– Apua on oltava saatavilla siellä missä ihminen on, asuinpaikasta riippumatta, lähellä ja helposti. Tähän pitää sitoutua myös meillä Lapissa, pitkien matkojen maakunnassa, Ojala-Niemelä toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa digitaalisten palvelujen hyödyntäminen on tärkeää, mutta on huomioitava, että miljoonalla suomalaisella on vajavaiset digitaaliset taidot.

– Lähipalveluja ei voi näin ollen kokonaan korvata digitaalisilla palveluilla.

Ojala-Niemelä muistuttaa, että pitkät jonot, asiakkaan pompottelu, palveluiden epätasaisuus saatavuudessa ja laadussa ovat arkipäivää sosiaali- ja terveyspalveluissa.

– Niistä maksetaan paitsi inhimillistä, mutta myös kansantaloudellista hintaa joka päivä. Siksi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on välttämätön ja SDP haluaa 7 päivän hoitotakuun. Tavoitteena kirkkaana mielessä on oltava terveyserojen kaventaminen ja saumattomien hoitoketjujen toteuttaminen. Kun ihminen on sairas, niin hoitoa pitää saada.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE