Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Kun ikää tulee, kulttuuripalvelujen käyttö vähenee

iStock

Suomen 20 vuotta täyttäneestä aikuisväestöstä useampi kuin neljä viidestä käyttää kulttuuri- tai kirjastopalveluita vähintään muutaman kerran vuodessa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Terve Suomi -kyselytutkimuksen aineistosta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ikääntyminen kuitenkin vaikuttaa kulttuuripalveluiden käyttämiseen. Työikäisistä eli 20-64-vuotiaista vastaajista lähes yhdeksän kymmenestä kertoi käyttävänsä kulttuuri- ja kirjastopalveluita vähintään muutaman kerran vuodessa. Yli 75-vuotiaista näin kertoi tekevänsä enää reilut 60 prosenttia vastaajista.

Kun kirjastot jätetään tarkastelun ulkopuolelle, osuus pienenee entisestään. Yli 75-vuotiaista vastaajista vain hieman yli puolet ilmoitti käyttävänsä vuosittain muita kulttuuripalveluita kuin kirjastoja. Sen sijaan 20-64-vuotiaissa osuus oli reilut neljä viidesosaa.

Terve Suomi -kyselyyn kutsuttiin viime vuonna reilut 60 000 Suomessa asuvaa ja vähintään 20 vuotta täyttänyttä ihmistä. Kyselyyn vastasi hieman alle puolet kutsutuista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE