Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Kunnallisen ja yksityisen eläkejärjestelmän yhdistäminen ei toteudu – KT: “Erittäin valitettavaa”

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pitää erittäin valitettavana, että historiallinen kunnallisen ja yksityisen eläkejärjestelmän yhdistämishanke ei vielä tällä erää toteudu.

Demokraatti

Demokraatti

“Eläkejärjestelmien yhdistyminen olisi ollut kestävä ratkaisu eläkejärjestelmän kehittämisessä. Se olisi hyödyttänyt kaikkia osapuolia. Olisin toivonut EK:lta laajempaa näkemystä ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin eläkejärjestelmän kestävyyden parantamiseksi”, sanoo KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen järjestön tiedotteessa.

Kunnallisen ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmän yhdistämistä on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriön nimeämässä työryhmässä, jossa ovat mukana kaikki työmarkkinakeskusjärjestöt. Työryhmälle oli annettu aikaa valmisteluun kuluvan vuoden loppuun saakka.

KT kannatti muiden työryhmän varsinaisten jäsenten eli työmarkkinajärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan sekä sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön kanssa esitystä eläkejärjestelmien yhdistämisestä.

“Eläkejärjestelmien yhdistäminen olisi tarjonnut leveämmät hartiat tulevaisuuden varalle ja vahvistanut eläkejärjestelmien kestävyyttä. Se olisi lisännyt eläkejärjestelmien riskinkantokykyä ja vakauttanut eläkemaksun kehitystä”, kertoo Jalonen.

Eläkejärjestelmien yhdistäminen olisi myös poistanut maksutulomuutokseen kohdistuvat riskit, joita syntyy työntekijöiden siirtyessä työmarkkinasektorilta toiselle.

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen toivoo eläkejärjestelmien yhdistämishankkeelle jatkoa jo lähitulevaisuudessa. Järjestelmien yhdistäminen olisi ollut keino alentaa kuntasektorin työnantajien neljä prosenttia yksityistä sektoria korkeampaa eläkemaksua ja kuntasektorin työn hintaa sekä edistää koko Suomen yhteistä vastuuta tulevista eläkkeistä.

“Jatkossa KT pyrkii Kevan hallinnon kautta alentamaan kuntien eläkemaksua lähemmäksi yksityisen sektorin työeläkemaksun tasoa vaarantamatta kuitenkaan eläkejärjestelmän tulevaisuutta”, kertoo Lievonen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE