Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kvarnström ja Biaudet vaativat solidaarisuutta: Vaikka rajat ovat kiinni, olisi virhe uskoa kansallisvaltioiden selviytyvän yksin

SDP/RKP
Johan Kvarnström (sd.) ja Eva Biaudet (r.).

Kansanedustajat Johan Kvarnström (sd.) ja Eva Biaudet (r.) ovat allekirjoittaneet vetoomuksen eurooppalaisen solidaarisuuden puolesta näinä vaikeina aikoina.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 42 kansallista päättäjää 25 Euroopan maasta. Allekirjoittajat toteavat vetoomuksessa, että maailma ei ole koskaan ollut niin hyvin varustautunut globaaliin pandemiaan kuin nyt, ottaen huomioon vahvat kansainväliset verkostot ja toimielimet kuten esimerkiksi Maailman terveysjärjestö (WHO).

– Avainsana ”yhdessä” tulee ratkaisemaan sen, miten selviydymme tästä kriisistä. Yhdessä voimme estää viruksen leviämisen huolehtimalla toisistamme ja suojaamalla keskuudessamme olevia haavoittuvimpia ihmisiä. Yhdessä voimme myös voittaa ne taloudelliset haasteet, joita kriisi väistämättä tuo, Kvarnström sanoo tiedotteessa.

Allekirjoittajat sanovat yhteisesti sopimassaan tekstissä myös, että yksi keinoista on ollut Euroopan rajojen sulkeminen. Tämä vähentää epidemian mahdollistavaa kontaktipintaa. He huomauttavat, että olisi silti virhe uskoa, että kansallisvaltiot pystyvät yksinään selviytymään maailmanlaajuisista haasteista.

– Jotta voittaisimme viruksen ja sen tuomat sosiaaliset ja taloudelliset haasteet, meidän on vältettävä tuijottamasta pelkästään sitä, mitä tapahtuu täällä meillä. Meidän on työskenneltävä yhdessä Pohjoismaiden, Euroopan ja maailman kansalaisina. Jokainen ihminen on yhtä arvokas, Biaudet sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE