Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Kyberhyökkäys johti sairaalan perumaan toimenpiteitä – potilaita siirretty

Ranskan Versaillesissa sairaala on joutunut perumaan toimenpiteitä ja siirtämään potilaita jouduttuaan kyberhyökkäyksen kohteeksi viikonloppuna, maan terveysministeriö kertoi sunnuntaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yhteensä kuusi potilasta sekä teho- että vastasyntyneiden osastolta siirrettiin lauantai-iltaan mennessä, ja lisää siirtoja voi olla tulossa, sanoi Ranskan sosiaali- ja terveysministeri Francois Braun vieraillessaan sairaalassa.

Alueen terveysviraston mukaan sairaala tekee kaikkensa pitääkseen päivystyksen ja vastaanotot toiminnassa. Ministeri Braun kertoi, että teho-osastolle on kutsuttu töihin ylimääräistä henkilökuntaa.

Osastolla käytettävät koneet toimivat edelleen, mutta niiden monitorien tarkkailuun tarvitaan lisää ihmisiä, koska ne eivät ole enää verkossa. Ministeri lisäsi, että kyberhyökkäys on johtanut sairaalan täydelliseen uudelleenorganisointiin.

PARIISIN syyttäjänvirasto on aloittanut alustavan tutkinnan valtion tietojen hakkeroinnista ja aiotusta kiristysyrityksestä. Hakkerit ovat tehneet kyberhyökkäyksiä Ranskan sairaaloihin ja terveydenhuoltoverkostoon useiden kuukausien ajan.

Braunin mukaan myös kyseiseen sairaalaan on kohdistunut iskuja edeltävinä kuukausina.

Elokuussa Pariisin laitamilla sijaitsevaan Corbeil-Essonnes-sairaalaan iskettiin, ja sairaalalla meni useita viikkoja saada toiminta tavallisiin uomiinsa.

Hyökkääjät yrittivät tuolloin vaatia sairaalalta 10:tä miljoonaa dollaria eli noin 9,5:tä miljoonaa euroa. He laskivat lunnasvaatimusta lopulta yhteen tai kahteen miljoonaan dollariin.

Kun lunnaita ei maksettu hakkereiden asettamaan päivämäärään mennessä, he julkistivat pimeässä verkossa luottamuksellisia tietoja sairaalan potilaista ja henkilökunnasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE