Politiikka

Kysely Natosta: Yli puolet vastustaa liittymistä, eroja kuitenkin löytyy

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Suomalaisista hieman yli puolet eli 51 prosenttia kertoo vastustavansa Natoon liittymistä, selviää Maaseudun Tulevaisuuden, Verkkouutisten ja Hufvudstadsbladetin tilaamasta kyselytutkimuksesta.

43 prosenttia vastaajista äänestäisi liittymistä vastaan myös silloin, jos valtionjohto kannattaisi liittymistä.

Natoon liittymistä kertoo kannattavansa 26 prosenttia suomalaisista. Jos valtionjohto asettuisi Nato-jäsenyyden puolelle, kannattaisi liittymistä kansanäänestyksessä 36 prosenttia vastaajista.

Kielteisimmin jäsenyyteen suhtautuvat vasemmistoliiton kannattajat, joista 11 prosenttia kannattaa ja 69 prosenttia vastustaa liittymistä.

Nato-myönteisimpiä ovat kokoomuksen kannattajat, joista 57 prosenttia kannattaa liittymistä.

Natoon liittymistä kannatetaan eniten pääkaupunkiseudulla ja vähiten maaseutukunnissa. Kielteisimmin Natoon suhtaudutaan Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Korkeatuloiset, itsensä poliittisesti oikealle sijoittavat ja akateemisesti koulutetut suhtautuvat Natoon myönteisemmin kuin vain peruskoulun suorittaneet, vasemmistolaiseksi itsensä luokittelevat ja pienituloiset.

Kyselyn toteutti markkinatutkimusyritys Kantar TNS ja siihen vastasi kesäkuun alussa 1 106 15–74 -vuotiasta henkilöä. Virhemarginaali kyselyssä on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat