Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Lääkäriliitto teki valintansa – Akavan puheenjohtajakisa näyttäisi ratkenneen

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Lääkäriliiton hallitus on päättänyt tukea Jukon toiminnanjohtajaa Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi.

Demokraatti

Demokraatti

Korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestö Akavan liittokokous valitsee tänään iltapäivällä uuden puheenjohtajan toukokuuhun 2024 jatkuvalle toimikaudelle.

Ehdokkaina ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtaja Maria Löfgren, 54, ja Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen, 55.

Lääkäriliiton hallitus ei halunnut julkistaa päätöstä ennalta välttääkseen tarpeettomat spekuloinnit ja vaikutuksen muiden liittojen päätöksentekoon.

Julkituotujen kantojen perusteella Akavan puheenjohtajakisa on kääntymässä Löfgrenin voitoksi.

Lääkäriliitolla on liittokokouksessa 47 ääntä.

Löfgrenillä oli ennen viime viikolla pidettyyn puheenjohtajapaneeliin mennessä Akavan 36 jäsenliitosta 19 oli ilmoittanut julkisesti kantansa uuteen puheenjohtajaan. Tuolloin Löfgren oli saamassa 387 ääntä ja Jokinen 263, mutta edelleen oli 247 ääntä auki. Ehdokas tarvitsee vähintään 449 ääntä tullakseen valituksi.

Kauppalehti kertoi tänään tuoreimmasta tilanteesta, jonka mukaan Löfgren on yhdeksän äänen päässä enemmistöstä, kun tänä aamuna Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu kertoi verkkosivuillaan, että Loimu äänestää puheenjohtajavaalissa Löfgreniä. Tilanne oli tämä ennen Lääkäriliiton ilmoitusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE