Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Laisaari tyytyväinen budjettisopuun – “Helsingissä kasvatukseen ja koulutukseen panostetaan”

Topi Lappalainen
Apulaispormestari Johanna Laisaari (sd.).

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 budjetti kasvaa kuluvan vuoden budjetista 91 miljoonaa euroa.

Demokraatti

Demokraatti

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme näin hyvä tuloksen ja että Helsingissä kasvatukseen ja koulutukseen panostetaan, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari tiedotteessaan.

Laisaari toteaa, että ensi vuonna poliittisten neuvottelujen myötä toimialalle lisättävästä budjetista 12 miljoonaa euroa kohdentuu perustoiminnan vahvistamiseen ja 2,6 miljoonaa euroa käytetään sen vahvistamiseksi, että oppilaiden määrä suhteessa opettajiin ei kasva.

– Ylimääräinen sijoitus oppilaiden suhteesta opettajiin merkitsee sitä, että panostamme siihen perusopetuksessa, ettei ryhmäkoot tule kasvamaan. Tästä neuvottelutuloksesta olen erityisen tyytyväinen, sillä palautetta aiheen tiimoilta on tullut tästä erityisesti huoltajilta ja henkilöstöltä. On myös erittäin tärkeää, että saimme 0,7 miljoonan euron lisäpanostuksen ammatilliseen koulutukseen, Laisaari sanoo.

HÄN toteaa myös, että Helsingin kaupunki lisää 4 miljoonaa euroa ylimääräistä tarveperustaiseen rahaan, jonka kautta vahvistetaan segregaation vastaista työtä. Yhteensä toimiala on käyttämässä reilut 10 miljoonaa eriarvoisuuden vähentämiseen varhaiskasvatuksesessa, kouluissa sekä toisella asteella.

Tiedotteen mukaan panostukseen sisältyy muun muassa koulujen moniammatillisuuden lisääminen, jolla on tutkitusti vaikutusta segregaation ehkäisyyn.

Varhaiskasvatuksen ammattilaisten veto- ja pitovoimaa vahvistetaan ensi vuonna 2 miljoonalla eurolla. Tässä yhteydessä on kuultu varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuuden koordinaatioryhmän toiveita.

Laisaaren mukaan lisäliikkumavaraa ensi vuoden budjettiin antoi myös työttömyysvakuutus- ja sairausvakuutusmaksun aleneminen, joka mahdollistaa 4,6 miljoonaa euroa enemmän palveluihin kohdentamista.

– Tässä ajassa on myös äärimmäisen keskeistä, että teimme yhdessä kirjauksen ja Helsingissä tullaan vahvistamaan kaikilla koulutusasteilla rasismin vastaista opetusta, apulaispormestari Laisaari sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE