Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Lämpimät terveiset Suomeen ja Antille” – Euroopan sosialidemokraatit kokoustivat Madridissa

Lehtikuva / Martti Kainulainen
PESin kärkiehdokas Frans Timmermans ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven vierailivat Helsingissä tammikuun 28. päivä.

Euroopan sosialidemokraattinen puolue PES julkisti tulevien EU-vaalien ohjelmansa kokouksessaan Madridissa. Suomesta kokoukseen osallistunut SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm luonnehti tapahtumaa myönteiseksi ja energiseksi.

Simo Alastalo

– Neljän maan pääministerit uhkuivat voitontahtoa tulevissa eurovaaleissa. Menestystä puhallettiin palkeilla myös monissa maissa edessä oleviin parlamenttivaaleihin, Rönnholm sanoo.

Osansa suitsutuksesta sai Ruotsi ja vaikeiden hallitusneuvottelujen päätteeksi pääministeriksi noussut Stefan Löfven, joka sai kokouksessa suuret aplodit.

Myös Suomen tilannetta ja SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen toipumista vaalien alla on Rönnholmin mukaan seurattu.

– Puheenjohtajien kokouksesta lähetettiin lämpimät terveiset Suomeen ja Antille.

Pari viikkoa Suomen eduskuntavaalien jälkeen vaalit järjestetään Espanjassa, jossa sosialidemokraattisen Psoen puheenjohtaja on pääministeri Pedro Sanchez.

”Timmermans on vahva ja vakaumuksellinen demokratian puolustaja.”

Yhteisessä EU-vaaliohjelmassa asetettiin tavoitteeksi kansalaisensa paremmin huomioiva, tasa-arvoisempi ja solidaarisempi Eurooppa.

– Ilmassa oli selkeästi kevään tuntua. Ihmisillä on toive, että talouskuriin perustuva politiikka olisi takana päin ja oikeiston ajattelua voitaisiin haastaa. Eurooppaa ei voida pakottaa ihmisille ilman, että se takaa hyviä asioita kuten työpaikkoja ja turvaa.

PESin kärkiehdokas komission puheenjohtajaksi on tällä kaudella Jean-Claude Junckerin kakkosmiehenä toiminut hollantilainen Frans Timmermans.

– Hän on karismaattinen puhuja, jossa leikkisyys yhdistyy ammattitaitoon. Näkee, että hän on ollut komission kakkoshenkilö koko kauden. Timmermans on vahva ja vakaumuksellinen demokratian puolustaja, joka haastaa Orbania ja Unkarin politiikkaa.

Rönnholmin lisäksi PESin Madridin kokoukseen osallistuivat Suomesta kansanedustaja Tytti Tuppurainen, SDP:n kansainvälisten asioiden sihteeri Tero Sheimeikka ja muun muassa valtionvarainministerin erityisavustajana toiminut Matti Niemi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE