Ulkomaat

”Lapset elivät ladattujen aseiden, lasinsirujen ja muiden vaarojen keskellä” – Yhdysvaltalaismiehen epäillään kouluttaneen lapsia kouluampujiksi

Lehtikuva-AFP
Viranomaisten ottama kuva hökkelialueesta, jossa mies ja lapset asuivat.
Lehtikuva-AFP
Viranomaisten ottama kuva hökkelialueesta, jossa mies ja lapset asuivat.
Lehtikuva-AFP
Viranomaisten ottama kuva hökkelialueesta, jossa mies ja lapset asuivat.

Yhdysvalloissa lasten kaltoinkohtelusta syytetyn miehen epäillään kouluttaneen lapsia kouluampujiksi.

Miehen hallusta pelastettiin 11 lasta, jotka elivät nälkäisinä ja ryysyissä ladattujen aseiden, lasinsirujen ja muiden vaarojen keskellä. Viranomaiset löysivät myös yhden lapsen ruumiin.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi yhden lapsen uusien sijaisvanhempien kertoneen, että mies oli kouluttanut lasta käyttämään rynnäkkökivääriä valmistellakseen tätä tekemään kouluampumisia.

NBC:n julkaisemista kuvista näkee, että mies ja lapset asuivat autonrenkailla aidatulla hökkelialueella. Oikeuden asiakirjojen mukaan alueella ei ollut puhdasta vettä, sähköä tai viemäröintiä. Pelastetut lapset olivat 1–15-vuotiaita.

NBC kertoo viranomaisten tehneen hökkelialueelle ratsian, koska miehen epäiltiin siepanneen oman poikansa. Poika ei ollut alueelta pelastettujen 11 lapsen joukossa, ja viranomaiset epäilevät alueelta löytyneen lapsen ruumiin olevan hänen. Hän olisi täyttänyt neljä vuotta päivänä, jona ruumis löydettiin.

NBC:n mukaan pojan äiti oli kertonut poliisille, että isä uskoi synnynnäisestä aivovauriosta kärsineen poikansa olleen paholaisen vallassa ja halusi tehdä tälle henkien poismanausrituaalin. Isä oli sanonut menevänsä pojan kanssa puistoon mutta ei koskaan tuonut lasta takaisin.

Alueelta löydettiin toinenkin mies ja kolme naista, joiden uskotaan olleen alueelta löytyneiden 11 lapsen äidit. Myös heitä neljää syytetään lasten kaltoinkohtelusta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat