Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Lapsiasiavaltuutettu: “Poliittista tahtoa puuttua lasten väliseen väkivaltaan ei ole ollut riittävästi”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vantaan kouluampumisessa on kansainvälisestikin tarkastellen hyvin epätavallista, että näin nuoren lapsen epäillään syyllistyneen näin vakavaan tekoon, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen toteaa STT:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Lapsiasiavaltuutettu on vuosien ajan toistanut viestiä, että meidän pitäisi ottaa lasten välinen väkivalta vakavasti yhteiskunnassa. Ensimmäinen meidän vuosikertomuskannanottomme tästä aiheesta julkaistiin 2021 alkuvuodesta. Silloin oli jo näkyvissä poliisin tilastoissa, että etenkin alle 15-vuotiaiden väliset väkivallanteot olivat lisääntyneet, ja tämä nouseva trendi on jatkunut.

Poliittista tahtoa tarttua asiaan ei hänen mukaansa ole ollut riittävästi.

-  Edellinen hallitus jätti toteuttamatta lastensuojelulain uudistukset, joita silloin vaativan sijaishuollon työryhmä esitti, ja siirsi ne tulevaisuuteen. Nyt istuva hallitus on käynnistänyt lastensuojelulain kokonaisuudistusta, ja sillä on myös käynnissä ja valmistumassa erillinen työ, joka liittyy nuoriso- ja jengirikollisuuteen.

Pekkarinen painottaa, että niin kauan kuin selvitellään ja järjestellään työryhmiä, ei päästä tekemään käytännön muutoksia.

-  Minun viestini on koko ajan ollut, että me tarvitsemme myös alle 15-vuotiaille vakavia rikoksia tekeville ja etenkin väkivaltarikoksia tekeville lapsille erityistä heille suunnattua, todennäköisesti laitostyyppistä hoitoa ja varhaista tukea koko perheelle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE