Politiikka

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan raju avautuminen Tiernapojat-kohussa: ”Stockmann ei ymmärrä kommentoimastaan asiasta mitään. Siis yhtikäs yhtään mitään.”

Lehtikuva
Lehtikuva

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila osallistuu Stockmannin videosta syntyneeseen laajaan kohuun. Video sai kovaa kritiikkiä, koska videolla yksi henkilöistä esiintyi kasvot mustaksi maalattuna.

Kurttila on jakanut Stockmannin päivityksen asiasta aatonaatolta Facebook-sivuillaan:

”Olemme poistaneet aiemmin julkaisemamme videon, jossa Stockmann Herkun henkilökuntaa esitti Tiernatyttöjä. Videon vilpitön tarkoitus oli levittää joulun hyvää sanomaa ja ilahduttaa asiakkaitamme. Tässä epäonnistuimme ja pyydämme anteeksi. Tarkoituksenamme ei ollut loukata ketään.

Stockmannilla on pelisäännöt ja ohjeistukset sosiaaliseen mediaan sisältöä tuottaville työntekijöillemme, mutta tällä kertaa harkintakykymme petti. Jatkossa huomioimme tämänkaltaiset asiat paremmin.

Toivotamme kaikille hyvää joulua.”

Samalla Kurttila ottaa tapaukseen kantaa kirjoittamalla, että tässä on erinomainen esimerkki siitä, miten merkittävä yritys ei kertakaikkisesti ymmärrä kommentoimastaan asiasta mitään.

”Siis yhtikäs yhtään mitään ei. Tiernapojat-laulunäytelmässä Murjaanien kuningas on tärkeässä tehtävässä oleva yksi itämaan tietäjistä. Kristillisessä taiteessa nämä kolme tietäjää kuvaavat myös aikoinaan tunnettuja kolmea mannerta: Eurooppaa, Aasiaa, Afrikkaa. Kaikki, mikä liittyy Murjaanien kuninkaaseen kannattaa ottaa kunnioituksella!”, Kurttila tuulettaa.

Lapsiasiavaltuutettu jatkaa päivitystään sanomalla, että tässä ollaan, kun perussivistys on liike-elämän johdonkin tasolla ”hataraa kuin loskalumi”.

”Kun yksi parka parahtaa, toinen karille karahtaa! Paljastan myös asian henkilökohtaisuuden: niin Oulussa kuin Joensuun kuppiloissa olen minä laulanut ilman viekkautta ja vääryyttä Herodeksen ja Murjaanien kuninkaan osia. Kunnialla. Stockmann, acerrima proximorum odia sunt!”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat