Ulkomaat

Las Vegasin murhaajan hotellihuoneesta ja asunnoista löytynyt  50 asetta – Ampuja asensi kameroita hotelliin

AFP PHOTO/Mandel Ngan
Donald Trump vieraili Maria myrskyn runtelemassa Puerto Ricossa. Hän matkaa seuraavaksi Las Vegasiin.
AFP PHOTO/Mandel Ngan
Donald Trump vieraili Maria myrskyn runtelemassa Puerto Ricossa. Hän matkaa seuraavaksi Las Vegasiin.
AFP PHOTO/Mandel Ngan
Donald Trump vieraili Maria myrskyn runtelemassa Puerto Ricossa. Hän matkaa seuraavaksi Las Vegasiin.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat löytäneet yhteensä 47 asetta Las Vegasin joukkoammuntatutkinnan yhteydessä, kerrottiin suorana lähetetyssä tiedostustilaisuudessa. Aseita on löydetty sekä ampujan Stephen Craig Paddockin hotellihuoneesta että kahdesta eri asunnosta Nevadassa.

Löydetyistä aseista tiedotustilaisuudessa kertoneen agentin mukaan yksikään aseista ei vaikuta kotitekoiselta. Aseet oli ostettu Nevadasta, Utahista, Kaliforniasta ja Texasista.
Paikallista aikaa tiistai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa myös tarkennettiin aiempia tietoja ampujan hotelliin asentamista kameroista: viranomaisten mukaan Paddock asensi kaksi kameraa hotellin käytävään ja yhden huoneensa ovireikään.

Sheriffi Joe Lombardo kertoi aiemmin tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa uskovansa, että tekijä halusi kameroiden avulla tarkkailla, ketkä lähestyvät hänen huonettaan.

Lombardo myös kertoi tutkinnan jatkuvan siten, että poliisi katsoo läpi videomateriaalia tapahtumapaikalta. Hänen mukaansa videomateriaalin läpikäynti vie valtavasti aikaa. Myös epäillyn tekijän filippiiniläistä naisystävää kuullaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan Manilassa ollut nainen on lähtenyt kohti Yhdysvaltoja. Asian on vahvistanut Filippiinien maahanmuuttoviraston tiedottaja.

Mediat ovat myös raportoineet, että Paddock siirsi 100 000 Yhdysvaltain dollaria filippiiniläiselle tilille viikkoa ennen ampumista. Asiasta ovat kertoneet viranomaislähteet muun muassa NBC Newsille.

Kuolemansyyntutkija tarkentaa: Ampumisessa kuollut ampujan lisäksi 58 ihmistä

Joukkoampumisen viimeisin kuolonuhriluku sisältää ampujan, tarkensi kuolemansyyntutkija viimeisimmässä tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain lähihistorian verisimmässä joukkoampumisessa on kerrottu kuolleen 59 ihmistä. Lisäksi yli 500 haavoittui.

Kaikkia kuolonuhreja ei ole vielä tunnistettu.

Viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että Paddock oli valmistautunut iskuun hyvin. CNN:n mukaan Paddock asui Mandalay Bay -hotellissa kaksiossa, josta oli esteetön näkymä alle 400 metrin päässä järjestettävälle kolmipäiväiselle kantrifestivaalille.

Paddock kirjautui hotelliin torstaina paikallista aikaa, ja hänen kerrotaan kuljettaneen sunnuntaihin mennessä hotellihuoneeseensa useita aseita sisältäneitä matkalaukkuja. Poliisi on kertonut, että aseet oli piilotettu hyvin, eivätkä esimerkiksi hotellin siivoojat nähneet merkkejä mistään epäilyttävästä.

Veriteon motiivi on edelleen hämärän peitossa.

Trump matkustaa Vegasiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkustaa keskiviikkona Las Vegasiin. Trump kertoo Twitterissä saapuvansa joukkoampumisen järkyttämään kaupunkiin paikallista aikaa varhain keskiviikkoaamuna.

Trump kertoi suunnitelmistaan matkustaa Vegasiin jo aiemmin tällä viikolla. Tiistaina presidentti vieraili hurrikaani Marian runnomassa Puerto Ricossa.

Trump myös kommentoi tiistaina Las Vegasin tapahtumia sanomalla, ettei hänellä ole tietoa, oliko joukkoampujalla yhteyksiä äärijärjestö Isisiin. Trump kommentoi asiaa Air Force One -lentokoneessa toimittajan kysyessä häneltä, uskooko hän äärijärjestön väitettä.

Isis on nyt kahdesti sanonut propagandakanavansa välityksellä, että Las Vegasin ampuja oli äärijärjestön ”taistelija”. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on sanonut, ettei ampujan ja kansainvälisten terroristiryhmien välillä ole toistaiseksi löydetty yhteyttä.
CNN:n mukaan Trump kommentoi toimittajille koneessa myös aselakeja. Presidentiltä kysyttiin, aikooko hän avata keskustelun asevalvonnasta.

– Ehkä jossain vaiheessa se tulee eteen. Se päivä ei ole tänään, Trump vastasi.

Presidentiltä myös kysyttiin, olisiko Las Vegasin ampujan pitänyt saada pitää hallussaan kaikkia hänellä olleita aseita

– Puhumme siitä myöhäisempänä ajankohtana, Trump vastasi.

STT, Las Vegas

 

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat