Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Lava-auto ajoi Pride-kulkueen jalankulkijoiden päälle Floridassa

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Jason Koerner

Floridassa Yhdysvalloissa yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui, kun lava-auto ajoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueessa jalankulkijoiden päälle lähellä Fort Lauderdalen kaupunkia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lava-auto oli ilmeisesti kulkenut osana paraatia, kun se oli yllättäen kiihdyttänyt ja ajanut päin jalankulkijoita.

Poliisi selvittää, oliko kyseessä vahinko vai tahallinen isku. Kuljettaja on otettu kiinni kuulusteltavaksi.

Niin uhrit kuin kuljettajakin kuuluivat Fort Lauderdalen Gay Men’s Chorus -nimiseen kuoroon. Kuoron puheenjohtaja Justin Knight ei siksi usko, että kyseessä olisi tahallinen hyökkäys vaan ennemminkin valitettava onnettomuus.

– Kuorojäsenemme ovat loukkaantuneiden joukossa, ja myös kuljettaja on osa kuoroperhettämme. Tietojeni mukaan tämä ei ollut HLBT-yhteisöä vastaan suunnattu isku, hän sanoi.

Demokraattipormestari väitti, että iskun kohteena olisi ollut demokraattien kongressiedustaja

Paraatiin osallistunut Fort Lauderdalen pormestari Dean Trantalis taas arvioi paikalliselle medialle heti iskun jälkeen, että teko oli tahallinen. Hän kutsui tekoa ”terrori-iskuksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan” ja väitti, että lava-auto olisi yrittänyt ajaa kulkueessa myös paikalla olleen demokraattien kongressiedustajan Debbie Wasserman Schultzin päälle.

Kesäkuussa vietettävän Pride-kuukauden tavoite on vahvistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

Pride-kuukausi muistelee vuoden 1969 New Yorkin Stonewallin mellakoita, jotka alkoivat, kun poliisi teki säännöllisesti ratsioita seksuaalivähemmistöjen suosimaan yökerhoon New Yorkissa. Tästä alkaneet mielenosoitukset olivat käänteentekevä asia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen taistelussa ihmisoikeuksistaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE