Ulkomaat

Le Pen: ”Aikuiseksi kasvanut” puolue tarvitsee uuden nimen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Ranskassa äärioikeistolaisen Kansallinen rintama -puolueen johtaja Marine Le Pen puhuu iltapäivällä puolueen kokouksessa Lillessä.

Le Penin odotetaan paljastavan puheessaan esityksen puolueen uudeksi nimeksi. Hänen mukaansa Kansallinen rintama tarvitsee uuden nimen, sillä puolue on kasvanut aikuiseksi ja on nyt valmis johtamaan maata.

Sisäiset ristiriidat ovat repineet puoluetta viime vuoden vaalitappioiden jälkeen. Ensin Le Pen kärsi viime kevään presidentinvaaleissa kirvelevän tappion Emmanuel Macronille. Myös kesällä järjestetyt parlamenttivaalit olivat puolueelle pettymys, sillä se sai vain kahdeksan paikkaa, kun tavoitteena oli 15.

Puoluekokouksessa Le Pen yrittää yhdistää repaleisen puolueen uuden nimen alle. Siitä voi tulla vaikeaa, koska monet ovat kyseenalaistaneet hänen johtajuutensa.

Soraäänistä huolimatta puoluekokous antoi Le Penillä kolmannen kauden puolueen johdossa, sillä haastajia hänelle ei ole.

Samalla puoluekokous riisui Le Penin isältä Jean-Marie Le Peniltä kunniapuheenjohtajan arvon.

Marine Le Pen nousi isänsä seuraajaksi puolueen johtoon vuonna 2011. Tytär savusti isäänsä ulos puolueesta vuonna 2015, kun tämä oli herättänyt pahennusta juutalaisvainoja vähätelleillä kommenteillaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 37 Demokraatti
RUOTSIN VALINTA - Melkein kaikki julistautuivat voittajiksi
VILLE RANTA - Rääväkynä ammentaa suomalaisesta ylivarovaisuudesta
SETÄKUISKAAJA - Jenni Karjalainen kertoo, miten setien kanssa tulla toimeen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat