Ulkomaat

Le Pen jatkaa äärioikeiston johdossa – paljasti nimiehdotuksensa

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallinen rintama (FN) -puolueen johtaja Marine Le Pen haluaa muuttaa puolueen nimen Kansalliseksi unioniksi (ransk. Rassemblement National).

Le Pen paljasti nimiesityksen puheessaan FN:n puoluekokouksessa Lillessä. Aiemmin Le Pen kertoi, että FN tarvitsee uuden nimen, sillä puolue on kasvanut aikuiseksi ja on nyt valmis johtamaan maata.

Sisäiset ristiriidat ovat repineet puoluetta viime vuoden vaalitappioiden jälkeen. Ensin Le Pen kärsi viime kevään presidentinvaaleissa kirvelevän tappion Emmanuel Macronille. Myös kesällä järjestetyt parlamenttivaalit olivat puolueelle pettymys, sillä se sai vain kahdeksan paikkaa, kun tavoitteena oli 15.

Le Pen yrittää yhdistää repaleisen puolueen uuden nimen alle. Siitä voi tulla vaikeaa, koska monet ovat kyseenalaistaneet hänen johtajuutensa.

Soraäänistä huolimatta puoluekokous antoi Le Penillä kolmannen kauden puolueen johdossa, sillä haastajia hänelle ei ole. Samalla puoluekokous riisui Le Penin isältä Jean-Marie Le Peniltä kunniapuheenjohtajan arvon.

Marine Le Pen nousi isänsä seuraajaksi puolueen johtoon vuonna 2011. Tytär savusti isänsä ulos puolueesta vuonna 2015, kun tämä oli herättänyt pahennusta juutalaisvainoja vähätelleillä kommenteillaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat