Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Li Andersson harkitsisi nopeampaa tahtia kulttuurin ja liikunnan rajoitusten purussa

LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Kulttuurin ja liikunnan rajoitusten ennakoitua nopeampaa purkamista on harkittava, opetusministeri Li Andersson (vas.) sanoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Anderssonin mielestä matalan koronariskin tapahtumia ja liikuntatiloja koskevien rajoitusten aiheellisuus on arvioitava. Arviointi olisi hänen mukaansa erityisen ajankohtaista esimerkiksi teatterien, istumapaikallisten konserttien ja kuntosalien osalta.

Matalariskisten kulttuuritapahtumien rajoituksista on Anderssonin mukaan luovuttava heti kun se on epidemiatilanteen näkökulmasta mahdollista.

-  Ala on toiminut vastuullisesti läpi pandemian ja kehittänyt toimivat käytännöt tartuntariskien minimoimiseksi, hän huomauttaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa päättäjien on tehtävä osansa, jotta kovia kokenut kulttuuriala pääsee jatkamaan toimintaansa ja työpaikkojen menetyksiltä vältytään.

Vastaavaa harkintaa olisi käytettävä myös matalan riskin liikuntatilojen osalta.

Andersson korostaa, että pandemian hoidossa on arvioitava jatkuvasti rajoitusten oikeudenmukaisuutta ja oikeasuhtaisuutta. Hänen mukaansa perusteita matalan riskin tapahtumia ja liikuntatiloja koskeville rajoituksille on aika arvioida uudestaan.

Rajoitusten tarpeellisuutta arvioitaessa on seurattava Anderssonin mukaan tarkalla silmällä sairaalahoidon kapasiteetin kehitystä. Mikäli kapasiteetti uhkaa ylittyä, on aikataulua arvioitava uudestaan.

-  Epidemiatilanne on kuitenkin vielä vakava, ja rajoituksista ei voida luopua kokonaan tai ilman tarkkaa harkintaa. Rokottautuminen on tehokkain tapa suojata sairaalahoidon kapasiteettia ja tehdä oma osansa rajoitustoimien mahdollisimman nopeaksi purkamiseksi.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE