Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Li Andersson koulujen alkamisesta: Lähtökohtana on lähiopetus

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan lähtökohta koulujen alkaessa on oppilaiden lähiopetus. Andersson kirjoittaa Twitterissä hallituksen linjanneen, että viime kevään koulusulku oli viimeinen lapsiin ja nuoriin kohdistuva laajamittainen toimi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Mikäli rajoituksia tarvitaan, ei etäopetus saa olla ensimmäinen keskusteluun nouseva toimenpide kontaktien rajoittamiseksi, vaan sen pitää olla viimeinen vaihtoehto, Andersson kirjoittaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila antoi keskiviikon Ylen A-studiossa ymmärtää, että etäopetus saattaisi olla tarpeen joidenkin ikäluokkien kohdalla viime viikkoina pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi.

Anderssonin mukaan korona on vaikuttanut todella rajusti lasten ja nuorten elämään ja arkeen jo puolentoista vuoden ajan.

– Vaikka etäopetusjärjestelyt on hoidettu hyvin, on pitkä etäopetusjakso kasvattanut oppimiseroja ja lisännyt nuorten pahoinvointia erityisesti toisella asteella. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että hallitus on selkeästi linjannut, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten pitää olla viimesijaisia. Se tarkoittaa, että kaikki muut rajoitukset pitää ottaa käyttöön ensin, Andersson toteaa.

Myös OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mukaan lähtökohtana tulisi olla lähiopetus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE